AFAD: Dünkü depremin ardından 200’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, dün Malatya’da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla, en büyüğü 3.3 büyüklüğünde olmak üzere 200’ün üzerinde artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

AFAD: Dünkü depremin ardından 200’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, dün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgede inceleme yaptı.

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, 16 Ekim’de Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgede incelemelerde bulundu ve depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi.

AFAD’dan yapılan açıklamada dün saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla, en büyüğü 3.3 büyüklüğünde olmak üzere 200'ün üzerinde artçı sarsıntının meydana geldiği bildirildi.

Depremden etkilenen illerden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplamda yaklaşık bin 500 ihbarın geldiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Deprem anında yaşanan panik ve yüksekten atlama nedeniyle 282 vatandaşımız depremden etkilendi. Kızılay  tarafından 12 bin kişilik beslenme hizmeti sunuldu. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Devletimizin tüm imkanları ile milletimizin yanındayız.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.