HAKKIMIZDA

Sanayi Haber Ajansı: Endüstrinin Sesini Duyuran Lider Haber Ajansı

Sanayi Haber Ajansı, 2022 yılında endüstri camiasının saygın ve deneyimli gazetecileri tarafından kurulan ve endüstriyel üretim ile ticaretin nabzını tutan önde gelen haber kaynağıdır. Türkiye’nin ilk ve tek sanayi odaklı haber ajansı olan Sanayi Haber Ajansı, uluslararası alanda beş dilde yayın yaparak, sektöre dair en güncel gelişmeleri geniş kitlelere ulaştırmaktadır.

Sanayi Haber Ajansı’nın yayın politikası, doğru, ilkeli, tarafsız ve kamu ile özel sektör güvenliğini ön planda tutan pozitif bir yaklaşım temeline dayanmaktadır. Üretim ekonomisi üzerine odaklanan ajans, iş dünyasının ve kamunun soluksuz bir şekilde takip ettiği ulusal bir haber kaynağı olmayı hedeflemektedir. Sanayi, ticaret, ihracat, enerji, teknoloji, endüstri, savunma ve ekonomi gibi endüstri ile ilgili alanlara odaklanarak, sektör temsilcilerini uzun vadeli politika, strateji ve revizyonlar konusunda bilgilendirmektedir.

Ajans, sektörler arasındaki iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla OSB, TGB, SEB, EB, STK, SİAD, SO, TO, TSO, vakıf ve büyük ölçekli sanayi kurum ve kuruluşları, AR-GE merkezleri, bankalar, finans kuruluşları, büyükelçilikler ve diğer STK’lar ile yakın bir iş birliği içinde çalışmaktadır. Sanayi Haber Ajansı’na ait olan haber siteleri, www.sanayihaberajansi.com.tr, www.ekonomigundemi.com.tr ve www.savunmasanayigzetesi.com.tr, sektörel basın bültenleri, tanıtım yazıları, duyuru metinleri ve özel içeriklerin yayın politikaları doğrultusunda anlık ve güncel olarak yayınlanmasını sağlamaktadır.

Ajansın misyonu, endüstri gündemine dair doğru ve tarafsız haberler sunmak, endüstri sektörünün nabzını tutmak, uluslararası yansımalarıyla ilgili fikir vermek, dünyadaki gelişmeler hakkında haberdarlığı artırmak ve endüstrinin alt katmanlarıyla ilgili tarafsız bilgi sağlamaktır. Vizyonu ise, endüstri gündemine yön veren bir yayın kuruluşu olmak, sıklıkla takip edilen ve soluksuz okunan bir mecra olmak, ulusal politikalara yön veren yayınlar yapmak ve iş birliğine katkı sunmaktır.

Sanayi Haber Ajansı, endüstri dünyasının öncü sesi olarak, sektördeki tüm paydaşların bilgi ihtiyaçlarını karşılamak ve endüstrinin gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.