SANAYİ

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimini destekleyen HAB’ta üretime geçen firmaların sayısının her geçen gün arttığını açıkladı.
26.07.2024
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli 7 yıllık dönemde 324 yatırımcıya 560 futbol sahası büyüklüğünde toplam 4 milyon metrekarelik bir alanı tahsis ettiklerini açıkladı. Eskişehir OSB’nin yabancı yatırımcıların radarında olduğunu aktaran Başkan Küpeli, “Son zamanlarda, daha çok yüksek teknolojiye dayalı havacılık ve savunma sanayi sektöründeki yabancı yatırımcılar kapımızı çalıyor” dedi.
26.07.2024
Ankara Sanayi Odası (ASO), sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Aktaş Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği protokolleri imzaladı. ASO Kağıt Ürünleri ve Baskı İşleri Sanayi Meslek Komitesi’nin öncülüğünde imzalanan protokollere göre, matbaa teknolojisi alanı bulunan...
26.07.2024
Adana Hacı Sabancı OSB’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Afrika’ya İhracat Fırsatları’ etkinliğine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte yıllık 700 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren kıtaya daha fazla ihracatın yolları anlatıldı.
26.07.2024
İstanbul, 25 Temmuz (Hibya) - ABD'de Nisan-Haziran döneminde üretilen tüm mal ve hizmetlerin bir ölçüsü olan reel gayri safi yurtiçi hasıla, mevsimsellik ve enflasyondan arındırılmış olarak yıllık yüzde 2,8 arttı. Dow Jones anketine katılan ekonomistler ilk çeyrekteki yüzde 1,4'lük artışın ardından yüzde 2,1 büyüme bekliyorlardı.
25.07.2024
İstanbul, 25 Temmuz (Hibya) - İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), Temmuz’da bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 75,9’a geriledi.
25.07.2024
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, kamu ve özel bankaların bölge müdürleriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısında, son dönemde bankacılık sektörünün reel sektörü finanse etmekte isteksiz kaldığını ve kredi kanallarının etkin bir şekilde çalışmadığını belirtti. Ardıç, "Ekonomi politikalarının başarıya ulaşması için tüm aktörlere fedakarlık düşüyor. Her hava koşulunda birlikte olmalıyız. Piyasanın...
25.07.2024
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin 2024 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı ‘’Ekonomik Durum ve İstihdam Politikaları: Ülkemizin ekonomik durumu, enflasyon, işsizlik, ekonomik büyüme stratejileri ve yeni vergi düzenlemeleri’’ ana gündemi ile Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda düzenlendi.
24.07.2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK’ın 61. kuruluş yıldönümü töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Türkiye’nin teknoloji girişimciliğinde yeni başarı hikayeleri yazacağını belirterek, TÜBİTAK’ın bu süreçteki rolüne dikkat çekti.
24.07.2024
Kale Kilit, Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği ve turizm sektörüne yönelik hazırladığı yeni Rozetli Seri Kartlı Kilit’i piyasaya sundu. Oteller için özel olarak tasarlanan bu yeni ürün, sağlamlığı, estetik yapısı ve yüksek teknolojisi ile dikkat çekiyor.
23.07.2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ankara Sanayi Odası (ASO) iş birliğiyle sanayide verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla kurulan ASO Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'nin (ASO Model Fabrika) 16. Öğren Dönüş Programı Lansman toplantısı gerçekleştirildi.
23.07.2024