SANAYİ

Ankara Sanayi Odası (ASO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun “Yeni Çalışma Yılı Açılış Toplantısı” ASO’nun ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda kadın girişimcilere hitap eden ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Kadınların işgücüne katılımını, girişimci kadınlarımızın sayısını artırmadan kalkınma hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir” dedi.
19.10.2024
Savunma ve endüstride kullanılan dayanıklı mobil cihaz çözümlerinde dünya lideri konumundaki Getac Technology, Türkiye’deki iş ortağı LN Bilgisayar ile SAHA EXPO 2024’e katılacak. İki şirketin fuardaki standında, aralarında dünyanın ilk yapay zeka uyumlu dayanıklı bilgisayarları S510 ve ZX80 AI'ın da olduğu geniş bir ürün yelpazesi sergilenecek.
18.10.2024
İstanbul, 18 Ekim (Hibya) - Elektrik Elektronik Teknolojileri Haberleşme Sistemleri Usta Öğreticisi Doğan Seyfi Dağtaş, yapay zeka destekli cilt analiz cihazı geliştirdi.
18.10.2024
Avrupa’da güçlü büyümesini sürdüren Temsa, Fransa’ya gerçekleştirdiği son otobüs teslimatıyla birlikte, ülkedeki araç sayısını 6 bine çıkardı.
18.10.2024
Saint-Gobain markalarından Atlas Zımpara, reklamcılık ve pazarlama dünyasının en yaratıcı fikir ve tasarımlarının yarıştığı Kristal Elma Ödülleri’nde, Basın Yayın Bölge kategorisinde Bronz Elma ödülünün sahibi oldu.
18.10.2024
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan SAHA EXPO 2024’e ilişkin açıklama yaptı.
17.10.2024
Ticaret Bakanlığı ve Teknopark Ankara iş birliğiyle düzenlenen “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı,” İvedik OSB’de geniş katılımla gerçekleştirildi. Program kapsamında, Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan devlet destekleri, dış ticaretin kritik unsurları ve güncel online hizmetler uzman sunumlarıyla katılımcılara aktarıldı. Firmalar, bu eğitimle birlikte ihracat süreçlerini geliştirme, uluslararası pazarlarda rekabet...
17.10.2024
Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton ile veri merkezi tasarım ve inşaat şirketi CTS Nordics, resmi olarak Oslo'daki yeni NordicEPOD fabrikasının açılışını duyurdu.
17.10.2024
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, sanayicilerin ihtiyaçlarına hızlı ve kaliteli çözümler sunmak amacıyla yeni hazır beton tesisini hizmete açtı. 5,5 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen tesis, yerel sanayinin güçlenmesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.
17.10.2024
İstanbul, 17 Ekim (Hibya)- Petrol fiyatları Perşembe günü erken Asya işlemlerinde yükseldi ve endüstri verilerinin geçen hafta ABD ham petrol stoklarında beklenmedik bir düşüş göstermesinin ardından son iki seanstaki keskin kayıplarını telafi etti.
17.10.2024
Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) gelişimi ve sürdürülebilirliği adına önemli bir adım olarak kabul edilen OSB Uygulama Değerlendirme Toplantısı, 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirildi. Birikim Planlama Danışmanlık tarafından organize edilen bu toplantıda, sektördeki uzmanlar ve OSB personeli bir araya gelerek hukuki süreçler ve uygulamalar hakkında kapsamlı bilgi paylaşımında bulundular.
16.10.2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi’ne (International Astronautical Congress- IAC) katıldı. Bakan Kacır, “Uzay çalışmalarında lider ülke olmak ve Milli Uzay Programı hedeflerimizde başarıya ulaşmak için uluslararası iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.
16.10.2024
Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’un Genel Müdürlüğü’ne 7 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Prof. Dr. Abdurrahman Akyol atandı. Prof. Dr. Abdurrahman Akyol görevi M. Fatih Özsoy’dan devraldı.
15.10.2024
Tarım alanında yeni yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yanmar Holdings Co., Hindistan'ın en büyük tarım makineleri üreticilerinden CLAAS India’yı bünyesine dahil etti. Yanmar, yüksek kaliteli biçerdöver üretiminde kendini kanıtlamış bir şirket olan CLAAS India’yı satın alarak, Hindistan'daki tarım iş kolunu önemli ölçüde güçlendirdi.
15.10.2024
AKO Grup Ankara’da yer alan Ömrünü Tamamlamış Lastik (ÖTL ) Geri Dönüşüm Tesisi’ne gerçekleştirdiği 970 bin dolar tutarındaki Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını hayata geçirdi. Yıllık 75 bin ton lastiği geri dönüştürme kapasitesine sahip Ako ÖTL, ülke ekonomisine sunduğu katkının yanı sıra, karbon salınımını da azaltıyor.
15.10.2024