KÜRESEL PİYASALAR – Hong Kong düştü, Japonya Nikkei yükseldi, ABD piyasaları yatay kapandı

İstanbul, 3 Ekim (Hibya) – Hong Kong hisse senetleri Perşembe günü Çin teşvik rallisinin yavaşlamasıyla düşerken, Japonya’nın Nikkei 225 endeksi yüzde 2,1’lik kazançla yükselen Asya piyasalarında başı çekti, ABD piyasaları yatay kapandı.

KÜRESEL PİYASALAR – Hong Kong düştü, Japonya Nikkei yükseldi, ABD piyasaları yatay kapandı
Yayınlama: 03.10.2024
1
A+
A-

Hang Seng Anakara Emlak Endeksi, Longfor Group Holdings'in yüzde 12,8'lik kaybı ve New World Development'ın yüzde 10'luk düşüşünün etkisiyle kısa süreliğine yüzde 10'dan fazla geriledi. Hang Seng Teknoloji Endeksi yüzde 6'nın üzerinde düştü.

Asya piyasalarının çoğu yükselirken, Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 2,1'lik kazançla başı çekti. Geniş tabanlı Topix yüzde 1,3 değer kazandı. Yükseliş, Haziran 2022'den bu yana en büyük tek günlük düşüşünü kaydettikten bir gün sonra yenin ABD doları karşısında 147,15'e kadar gerilemesiyle gerçekleşti. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,25 yükseldi.

Çin anakarasındaki piyasalar 8 Ekim'e kadar kapalı kalacak. Çin hisse senetleri, yetkililerin geçen hafta bir dizi destek önlemi açıklamasının ardından yükselişe geçti.

Çarşamba günü Japonya'nın yeni başbakanı Shigeru Ishiba gazetecilere yaptığı açıklamada ekonomik koşulların başka bir faiz artışını desteklemediğini söyledi. Ishiba yorumlarını Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda ile görüştükten sonra yaptı.

Yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak verilere odaklanacak. Avustralya'nın mevsimsellikten arındırılmış Judo Bank Bileşik PMI verisi, Ağustos ayındaki 51,7 seviyesinden Eylül ayında 49,6'ya gerileyerek 50 nötr seviyesini geçti. Hizmetler PMI verisi ise Ağustos ayındaki 52,5 seviyesinden 50,5'e geriledi.

Güney Kore Perşembe günü Ulusal Kuruluş Günü nedeniyle kapalıydı. Tayvan piyasaları, şiddetli yağmur ve sert rüzgarlar getiren Krathon Tayfunu'nun yaklaşması nedeniyle ikinci gün de kapalı kaldı.

Piyasalar daha fazla bölgesel belirsizliğe hazırlanırken bu hafta Orta Doğu'daki çatışmalara odaklanıldı. İsrail Lübnan'da kara operasyonu başlatıp hava saldırıları düzenlerken, İran da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine misilleme olarak balistik füze saldırısı başlattı.

ABD'de üç büyük endeks, Orta Doğu'daki gerilimin etkisiyle yatay çizginin biraz üzerinde kapandı. S&P 500 sadece yüzde 0,01'lik bir artışla 5.709,54'ten, Dow Jones Industrial Average ise yaklaşık 39 puanlık bir artışla 42.196,52'den kapandı. Nasdaq Composite yüzde 0,08 değer kazanarak 17.925,12'ye yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.