SAVUNMA

Mobilya, savunma sanayii, endüstriyel makine, otomotiv, ticari işletmeler, metal işleme, plastik enjeksiyon ve konfeksiyon sektörlerinde birçok firmaya en kapsamlı yerli ERP çözümü olan HarmonyERP, 2025 yılına kadar hem Türkiye’de hem de yurt dışında hızla büyümeyi planlıyor.
12.07.2024
ASELSAN, NATO'nun Polonya'nın Bydgoszcz şehrinde düzenlediği CWIX 2024 Tatbikatı'na katılarak oyun değiştirici teknolojilerini sergiledi. Türkiye'nin önde gelen savunma firması ASELSAN, HERİKKS Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi, RADNET-II Radar Ağı Yönetim Sistemi (HAKİM-RAD) ve KOCATEPE Muharebe Sahası Yönetim Sistemi ile tatbikatta yer aldı.
27.06.2024
Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden STM, “Littoral Mission Ship Batch-2 (LMSB2)” projesi kapsamında Malezya Kraliyet Donanması için üç adet korvet inşa edecek. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, bu önemli proje için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda bir tören düzenlendi.
17.06.2024
Türk savunma sanayii, son yıllarda kaydettiği büyük ilerlemelerle dünya çapında dikkat çekici bir konuma gelmiştir. Bu gelişimde, büyük ölçekli savunma şirketlerinin yanı sıra, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ’ler) ve teknoparkların katkısı da oldukça büyüktür. Devlet destekleri, stratejik yatırımlar ve teknoparkların sunduğu ekosistem, bu sektörün hızla büyümesine ve teknolojik bağımsızlığını...
09.06.2024
T.C. Milli Savunma Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği’nin (SSI) desteğiyle düzenlenen SEDEC Fuarı, konferansı ve B2B/B2G organizasyonu, 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da dördüncü kez gerçekleştirildi. Etkinlik, anayurt ve sınır güvenliği konularında ulusal ve uluslararası tüm oyuncuları bir araya getirdi.
28.05.2024
Yılmaz: “Savunma, Sanayileşme ve Kalkınma Açısından Stratejik Öneme Sahip” Ankara, 22 Mayıs 2024 – Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, SEDEC 2024 açılışında yaptığı konuşmada, sınır güvenliği ve savunmanın ulusal güvenlik ve toplumsal refah açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz, “Savunma sanayii, sanayileşme ve...
24.05.2024
Türkiye'nin teknoloji arenasındaki yenilikçi girişimlerinden biri olan Titra Teknoloji'nin öncülüğünde geliştirilen ALPİN, deniz operasyonlarında devreye alınmak üzere son hazırlıklarını yapıyor. Yapılan açıklamalara göre, ALPİN'in deniz platformlarına iniş-kalkış yapabilme kabiliyeti geliştiriliyor. Bu hamle, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerli üretim potansiyelini bir adım öteye taşıyor.
22.05.2024
Teknokent Havacılık, Uzay ve Güvenlik Kümelenmesi Dernek Başkanı Bilal Aktaş, SEDEC Sınır ve Anayurt Güvenliği Fuarı ve Konferansı'nın açılış konuşmasında, Türkiye'nin savunma sanayii ve anayurt güvenliği alanında son 20 yılda kaydettiği büyük gelişmeleri ve artan yerlilik oranlarını vurguladı.
21.05.2024
SEDEC 2024 Savunma Sanayi ve Sınır Güvenliği Fuarı bugün, başkent Ankara’da düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde Milli Savunma Bakanı Celal Sami Tüfekçi, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, SASAD Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu, TSSK Başkanı Bilal Aktaş...
21.05.2024
SEDEC 2024 Savunma Sanayi ve Sınır Güvenliği Fuarı bugün Ankara’da görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, katılımcılara yönelik önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Fuara, savunma sanayi ve güvenlik sektörünün önde gelen isimleri ile 50’den fazla ülkeden katılımcılar büyük ilgi gösterdi.
21.05.2024
SEDEC 2024 Savunma Sanayi ve Sınır Güvenliği Fuarı bugün kapılarını açtı. Açılış töreninde Milli Savunma Bakanı Celal Sami Tüfekçi, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, SASAD Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu, TSSK Başkanı Bilal Aktaş ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer...
21.05.2024