ASO Teknik Koleji’nde Mezuniyet Coşkusu

Ankara Sanayi Odası tarafından ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ASO Teknik Koleji, 2023-2024 eğitim-öğretim yılını tamamlayan öğrencilerini mezun etti. ASO 1. OSB konferans salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine, ASO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Osmanbeyoğlu ve Burcu Özbozkurt, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, ASO Eğitim Vakfı üyeleri, sanayiciler, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ASO Teknik Koleji’nde Mezuniyet Coşkusu
Yayınlama: 13.06.2024
6
A+
A-

ASO Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt, konuşmasında, ‘Asıl olan eğitimdir’ ilkesiyle kurulan ASO Teknik Koleji’nin diğer eğitim kurumlarından farklı bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Gelişen dünyada nitelikli insan gücünün önemine değinen Özbozkurt, “Nitelikli insan gücü, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz bir unsur haline geldi. Biz de bu bağlamda, Türkiye çapında önemli bir model oluşturduk. Okulumuzda, ‘Nitelikli Mühendis Adayı’ yetiştirmek amacıyla, akademik ve teknik dersleri dünyadaki gelişmelerin ışığında veriyoruz. Mezun olan her gencimiz, 21’inci yüzyıl becerilerine sahip, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretmeye odaklı, fen ve teknolojiyi ortak bir paydada birleştirebilme becerisi elde etmiş, mesleki yeterliliğe sahip, en az bir yabancı dil bilen bir birey olarak üniversite hayatına atılıyor” dedi.

ASO Teknik Koleji’nin, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlere sahip, ahlaklı, evrensel değerlere ve gelişmelere açık gençler yetiştirdiğini belirten Özbozkurt, “Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar, çok doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. En son başarılarımızdan biri TÜBİTAK yarışmasında öğrencilerimizin Türkiye şampiyonu olmalarıydı. Üç öğrencimiz, 55’inci TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Teknolojik ve Tasarım/Uzay ve Havacılık Alanı’nda ‘Manipülatörlü Bomba İmha İHA’ aracıyla gurur verici bir başarı kazandılar” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Özbozkurt, “Dünyanın ilerisinde bir eğitim sistemiyle, önemli etik değerlere ve teknik özelliklere sahip okulumuzda sizlere eğitim vermekten gurur duyuyor ve başarılarınızın devam edeceğine inanıyoruz. Size düşen ise aldığınız bu eğitimi hayat boyu öğrenme mottosuyla hayata geçirmek, kendinize inanmaktan ve öğrenmekten hiç vazgeçmemektir. Okul ve okul sonrası hayatınızda, ülkenizi iyi tanımak ve dünyayı yakından izlemek sizin yaşam biçiminiz olmalı. Yenilikçi bakış açınız hayatınızın her alanında size eşlik etmeli” dedi.

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek de mezunları tebrik ederek, onların sanayi sektöründe önemli birer rol üstleneceklerini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını vurguladı. Tütek, “ASO Teknik Koleji’nden mezun olmanız, sanayi sektörüne nitelikli birer birey olarak adım atacağınız anlamına geliyor. Bu önemli aşamayı başarıyla tamamladığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Aldığınız eğitim ve kazandığınız beceriler, iş hayatında sizlere büyük avantajlar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Diploma töreninde, okul birincisi Bahar Karaca, okul ikincisi Berat Erkoç ve okul üçüncüsü Yunus Erdem Ergül’e diplomalarıyla birlikte çeşitli hediyeler verildi. Tören, diplomaların dağıtılması ve keplerin fırlatılmasıyla sona erdi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.