Benny Gantz Netanyahu’yu tehdit etti: Savaş planı yap yoksa hükümetten ayrılırım

Stockholm, 19 Mayıs (Hibya) – İsrail eski Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya, Hamas’ı ortadan kaldıracak yeni bir savaş planı yapmaması durumunda hükümetten ayrılacağı uyarısı yaptı.

Benny Gantz Netanyahu’yu tehdit etti: Savaş planı yap yoksa hükümetten ayrılırım
Yayınlama: 19.05.2024
5
A+
A-

Netanyahu'ya yönelik muhalefet giderek büyüyor. Sadece gösterilerin devam ettiği İsrail sokaklarında değil, İsrail'de 7 Ekim'deki terör saldırısının ardından kurulan acil durum hükümetinde de muhalefet artıyor.

Son olarak merkez parti Ulusal Birlik'ten eski Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz, Netanyahu'nun İsrailli rehineleri Gazze'den eve getirecek ve Hamas'ı ortadan kaldıracak yeni bir planı kabul etmemesi halinde hükümetten ayrılacağını açıkladı.

Times of Israel'in haberine göre Benny Gantz, “Eğer siz (Netanyahu, ed.) ulusu uçuruma sürüklemeyi seçerseniz, hükümetten çekilir, halka döner ve halkın güvenini kazanabilecek bir hükümet kurarız” dedi.

Eski bir ordu komutanı olan Benny Gantz, yeni kurduğu Ulusal Birlik partisiyle 2019'da Knesset'e girdi.

Benjamin Netanyahu'ya karşı muhalefette yer alan Benny Gantz, Hamas'a karşı savaş başladığında kriz hükümetinin ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da yer aldığı savaş kabinesinin bir üyesi olarak yer aldı.

Benny Gantz'ın tehdidi, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Netanyahu'ya Gazze savaşından sonrası için bir plan sunması çağrısında bulunmasından birkaç gün sonra geldi.

Benny Gantz ve Yoav Gallant, İsrail'in gelecekte Gazze Şeridi üzerinde kontrol sahibi olmasının İsrail için bir güvenlik riski oluşturacağı konusunda hemfikir.

BBC, Netanyahu'nun koalisyon hükümetindeki daha sağcı partilerin ise Hamas'ı yenmek için Gazze üzerinde bir miktar kontrolün gerekli olduğuna inandığını yazıyor.

BBC'ye göre Benny Gantz, “Siz Siyonizm ile kinizm, birlik ile hizipler, sorumluluk ile kanunsuzluk, zafer ile felaket arasında bir seçim yapmalısınız” dedi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.