KÖŞE YAZARLARI
TÜM YAZARLAR
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, hazır giyim ve tekstil sektörlerinin hem ihracat hem de istihdam açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Baran, “Sektör, ülkemizin ve şehrimizin ihracatına, üretimine ve istihdamına önemli katkılar sağlıyor. Hazır giyim sektörü, küresel ticaretteki olumsuzluklara rağmen 2023 yılını 19,3 milyar dolarlık ihracat rakamıyla...
Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2.5 büyümesinin, pandeminin yaşandığı 2020 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşen yüzde 10.3’lük küçülmenin ardından, 16 çeyrektir kesintisiz büyüyen Türkiye ekonomisinin en düşük büyüme performansı olduğunu belirterek, “Büyümedeki yavaşlama enflasyonla mücadele...
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yapı kimyasalları sektörünün önde gelen şirketlerinden MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MBT Tech), Alman Master Builders Solutions ile ATO ev sahipliğinde gerçekleştirdiği iş birliği imza törenine katıldı.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurumun faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu ve bu yılki stoklama başarılarına dair bilgiler paylaştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını, baştan nasıl konuşulduysa öyle olacağını söyledi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Orta Vadeli Program (OVP) ile yapısal reformların hızla gerçekleşmesi sonucunda işsizlik oranının gerilediğinin net şekilde görüldüğünü belirterek, "Önümüzdeki süreçte atılacak adımlar ile üretimimiz arttıkça ihracatımız da artacak, bu sayede işsizlik problemi büyük ölçüde azaltılacaktır." ifadesini kullandı.
DİJİTAL HABER
Mobilya, savunma sanayii, endüstriyel makine, otomotiv, ticari işletmeler, metal işleme, plastik enjeksiyon ve konfeksiyon sektörlerinde birçok firmaya en kapsamlı yerli ERP çözümü olan HarmonyERP, 2025 yılına kadar hem Türkiye’de hem de yurt dışında hızla büyümeyi planlıyor.
ASELSAN, NATO'nun Polonya'nın Bydgoszcz şehrinde düzenlediği CWIX 2024 Tatbikatı'na katılarak oyun değiştirici teknolojilerini sergiledi. Türkiye'nin önde gelen savunma firması ASELSAN, HERİKKS Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi, RADNET-II Radar Ağı Yönetim Sistemi (HAKİM-RAD) ve KOCATEPE Muharebe Sahası Yönetim Sistemi ile tatbikatta yer aldı.
Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden STM, “Littoral Mission Ship Batch-2 (LMSB2)” projesi kapsamında Malezya Kraliyet Donanması için üç adet korvet inşa edecek. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, bu önemli proje için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda bir tören düzenlendi.
Türk savunma sanayii, son yıllarda kaydettiği büyük ilerlemelerle dünya çapında dikkat çekici bir konuma gelmiştir. Bu gelişimde, büyük ölçekli savunma şirketlerinin yanı sıra, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ’ler) ve teknoparkların katkısı da oldukça büyüktür. Devlet destekleri, stratejik yatırımlar ve teknoparkların sunduğu ekosistem, bu sektörün hızla büyümesine ve teknolojik bağımsızlığını...
T.C. Milli Savunma Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği’nin (SSI) desteğiyle düzenlenen SEDEC Fuarı, konferansı ve B2B/B2G organizasyonu, 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da dördüncü kez gerçekleştirildi. Etkinlik, anayurt ve sınır güvenliği konularında ulusal ve uluslararası tüm oyuncuları bir araya getirdi.
Yılmaz: “Savunma, Sanayileşme ve Kalkınma Açısından Stratejik Öneme Sahip” Ankara, 22 Mayıs 2024 – Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, SEDEC 2024 açılışında yaptığı konuşmada, sınır güvenliği ve savunmanın ulusal güvenlik ve toplumsal refah açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz, “Savunma sanayii, sanayileşme ve...
Türkiye'nin teknoloji arenasındaki yenilikçi girişimlerinden biri olan Titra Teknoloji'nin öncülüğünde geliştirilen ALPİN, deniz operasyonlarında devreye alınmak üzere son hazırlıklarını yapıyor. Yapılan açıklamalara göre, ALPİN'in deniz platformlarına iniş-kalkış yapabilme kabiliyeti geliştiriliyor. Bu hamle, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerli üretim potansiyelini bir adım öteye taşıyor.
Teknokent Havacılık, Uzay ve Güvenlik Kümelenmesi Dernek Başkanı Bilal Aktaş, SEDEC Sınır ve Anayurt Güvenliği Fuarı ve Konferansı'nın açılış konuşmasında, Türkiye'nin savunma sanayii ve anayurt güvenliği alanında son 20 yılda kaydettiği büyük gelişmeleri ve artan yerlilik oranlarını vurguladı.
SEDEC 2024 Savunma Sanayi ve Sınır Güvenliği Fuarı bugün, başkent Ankara’da düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde Milli Savunma Bakanı Celal Sami Tüfekçi, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, SASAD Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu, TSSK Başkanı Bilal Aktaş...
Şanlıurfa, 16 Eylül (Hibya) - Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde huzur ve güvenin sağlanması amacıyla geniş çaplı bir uygulama gerçekleştirdi.
16.09.2024
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul İşleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
16.09.2024
Ticaret Bakanlığının ağustos ayına ilişkin dahilde işleme, yurt içi satış ve teslim, hariçte işleme, firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belgeleri listeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.
16.09.2024
Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’, Bursalı sanatçı Fettah Can’ın konseriyle sona erdi.
15.09.2024
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sakarya'daki bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.
15.09.2024
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları (THY) uçağında bir yolcunun kabin çalışanlarına hakaret içerikli davranışlarına ilişkin açıklama yaptı.
15.09.2024
SEKTÖREL HABERLER
+ TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, TK1983 Istanbul - Londra seferinde kabin ekibi ve yolculara karşı agresif tavırlar sergileyen yolcunun kara listeye alındığını açıkladı.
15.09.2024
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolları kullanım istatistiklerine ilişkin açıklama yaptı.
15.09.2024
Toyota, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek IAA Transportation Fuarı'na ilk kez katılarak ticari araçlardaki büyümesini ve sektöre sunduğu yenilikçi çözümleri sergileyecek.
15.09.2024
Muğla’nın Fethiye ilçesi Kızılada açıklarında su alan tekne, yedeklenerek Karagözler’e yanaştırıldı.
15.09.2024
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde tamamlanan alt yapı çalışmaları sonrası 1527 Caddesi’nde yol yenileme ve genişletme çalışmaları gerçekleştiriyor.
15.09.2024
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2022 yılında açılan Rize-Artvin Havalimanı’nda 16 bin 297 uçuş il 2 milyon 304 bin 903 yolcu sayısına ulaşıldığını açıkladı.
15.09.2024
Hatay, 15 Eylül (Hibya) - Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde vatandaşın sağlıklı gıda malzemelerine ulaşmasını sağlamak amacıyla kasap, fırın, market gibi gıda işletmelerinde denetimlerini sürdürüyor.
15.09.2024
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Şehit Tarık Koçoğlu Bulvarı’nın, Necip Fazıl Bulvarı ile Şehit Miralay Nazım Bey Bulvarı arasındaki kesiminde gerçekleştirilen asfalt yenileme ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
15.09.2024
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Şahnahan Mahallesi’nde alt yapı, yol genişletme, deplase ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.
15.09.2024
Metro İstanbul, metrolarda performans sergileyecek 160 asil, 80 yedek; toplam 240 metro müzisyenini yeniden seçecek.
15.09.2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Brezilya’daki Embraer Uçak Üretim Tesisleri’ni ziyaret ederek, inceleme yaptı.
15.09.2024
Hepsiburada’nın merakla beklenen “Büyük Eylül İndirimleri”nin bitmesine sayılı günler kaldı. Son iki gün boyunca, kampanyanın büyük finaline özel net indirimler sunulacak. 16 Eylül’e kadar sürecek bu dev kampanyada, kırtasiyeden teknolojiye, tekstilden kişisel bakıma kadar okula dönüşte ihtiyaç duyulan tüm indirimler “Şimdi Al 3 Ay Sonra Öde” fırsatıyla Hepsiburada’da.
15.09.2024