Karatutlu: Sağlık Bakanlığı hekimlerin haklarını kısıtlayan yönetmelikler peşinde

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının hekimlerin kazanılmış haklarına ilişkin yönetmelik değişikliklerine tepki gösterdi.

Karatutlu: Sağlık Bakanlığı hekimlerin haklarını kısıtlayan yönetmelikler peşinde
Yayınlama: 10.10.2024
0
A+
A-

Karatutlu, yeni yönetmelik taslaklarının hekimlerin haklarına büyük zarar verdiğini belirterek, Sağlık Bakanlığını bu konularda diyalog çağrısında bulundu.

Dr. Karatutlu, ilk yönetmelik taslağının aile hekimlerine yönelik olduğunu belirterek, bu taslağın aile hekimlerinin idari ve mali anlamda önemli hak kayıplarına neden olacağını ifade etti. Karatutlu, “Sağlık Bakanlığı, her sağlık sorununda yükü aile hekimlerine yüklemeye çalışıyor, ancak bu durum aile hekimlerinin haklarını ciddi şekilde azaltıyor.” dedi. Karatutlu, bu yönetmelik değişikliklerinin çalışma barışını bozacağını ve sağlık sisteminde büyük bir huzursuzluk yaratacağını dile getirdi.

Karatutlu, Sağlık Bakanlığının tek taraflı kararlar almak yerine hekimlerin taleplerini dinlemesi ve kazanılmış haklarını koruması gerektiğini vurguladı. Sağlık sisteminin temel taşı olan hekimlerin haklarının korunması gerektiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nı diyalog içinde olmaya çağırıyorum.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.