2024’ün ödüllü filmleri Adana Altın Koza’da

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin dünya sineması bölümünde gösterilecek festivallerden seçkisinin filmleri açıklandı.

2024’ün ödüllü filmleri Adana Altın Koza’da
Yayınlama: 16.09.2024
0
A+
A-

23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin dünya sineması bölümünde gösterilecek festivallerden seçkisinin filmleri açıklandı. Cannes, Berlin, Locarno, Selanik, Saraybosna gibi dünya festivallerinin 2024 programlarından seçilen 11 film, Adana’da ilk kez seyirciyle buluşacak.

Seçkide belgesel tutkunlarını da dünya festivallerinden ödüllerle karşılanmış iki film bekliyor.

Berlin Film Festivali’nde Belgesel Ödülü’nü ve Panorama bölümünde Seyirci Ödülü’nü kazanan, CPH:DOX ve ZagrebDox gibi önde gelen belgesel film festivallerinden de Seyirci Ödülü ile dönen “Gidecek Yer Yok” (No Other Land, 2024), Filistinli ve İsrailli dört genç aktivist, Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham ve Rachel Szor tarafından çekildi.

Film, Batı Şeria’nın Masafer Yatta bölgesinde büyümüş Filistinli aktivist Basel Adra’nın, ata topraklarının İsrailli askeri işgal güçleri tarafından yok edilişini kayda alışıyla başlıyor. Kudüs’te yaşayan İsrailli sinemacı ve araştırmacı gazeteci Yuval Abraham’ın da dahil olduğu bu hikaye bir süre sonra, daha büyük bir adalet yolunda yaratıcı bir direniş eylemine dönüşüyor.

Programdaki bir diğer belgesel ise, İranlı Farahnaz Sharifi’nin yönettiği “Çalınmış Gezegenim” (My Stolen Planet, 2024) olacak. Berlin Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve Selanik Film Festivali’nde Altın Alexander Ödülü ile FIPRESCI Ödülü’nü alan film, 1979 İran İslam Devrimi sırasında doğmuş yönetmenin günlüğünü perdeye taşıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.