3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformunun üçüncü toplantısı, İstanbul’da yapıldı

3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformunun üçüncü toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ev sahipliğinde 18 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformunun üçüncü toplantısı, İstanbul’da yapıldı
Yayınlama: 18.10.2024
1
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıya, Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanları katıldı.

Bu platformun başlıca amacı ise, bölgesel sahiplenme anlayışıyla, Güney Kafkasya’da karşılıklı yarar temelinde çok taraflı iş birliğinin geliştirilmesi olarak belirlendi.

Toplantıda, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın tesisine ve bölgesel kalkınmaya ilişkin konular ele alındı. Somut projeler yoluyla bölgesel iş birliğinin derinleştirilmesi üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Söz konusu toplantının sonunda bir Ortak Bildiri kabul edildi. Ortak Bildiride, bölgesel ekonomik iş birliğinin ülkeler arası güven tesisi ile refah ve istikrara olan katkılarına vurgu yapılırken, ulaştırma, iletişim, ticaret, enerji, yatırım ve bağlantısallık alanlarındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirme konusunda mutabık kalındı.

Bildiride ayrıca, bölgede barışın ve istikrarın diyalog yoluyla sağlanmasının önemi vurgulandı.

Konuk Bakanlar, toplantı ertesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Bakanlık, Türkiye'nin, Güney Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla bölge ülkeleriyle çalışmaya devam edeceğini vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.