4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi Tanıtım Toplantısı yapıldı

10 gün sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek olan 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi Tanıtım Toplantısı yapıldı
Yayınlama: 12.09.2024
6
A+
A-

Koramaz Vadisi temalı 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu öncesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Spor A.Ş. tarafından hazırlanan tarihi zenginliği ile kültürel mirasın buluştuğu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi temalı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Tanıtım Koreografisi izletildi. Toplam 1 milyon 64 bin TL ödülün dağıtılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bunu bir zenginlik olarak gördüklerini, özellikle Spor A.Ş.’nin geçmiş yıllardan beri yapmış olduğu çalışmaların birikimiyle, 2023 yılında müracaat ettikleri ACES tarafından Avrupa 2024 Spor Şehri ünvanını Kayseri’ye verildiğini ifade etti.

Bu ünvanı zenginleştirip, daha geliştirerek, geleceğe taşımaları gerektiğini belirten Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değişik etkinliklerle yaptığımız çalışmaları uyum ve el birliği içerisinde sürdürürken, Kayseri’mizi sportif manada bir kayak merkezinden öte son süreçteki Yüksek İrtifa Kamp Merkezimiz dillere destan olmaya başladı. Şuana kadar bu sene itibariyle 29 takımımız orada kamp yaptı. Romanya, Portekiz, Türkiye ve Danimarka olmak üzere U 16 takımları kamp yapıyor, maçlar yapacaklar. Sadece futbol değil, tüm spor alanlarında olimpik yüzme havuzuyla, çok amaçlı spor salonuyla, otel hizmetleriyle Erciyes Kayak Merkezimiz 12 aya yayan bir spor merkezi olma yolunda hedefe doğru ilerliyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Kayseri’mize teşrif edecek, burada yapılacak olan U-16 takımımızı seyredecek.”

Başkan Büyükkılıç, 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun ‘Bir Maratondan Daha Fazlası’ anlayışı ile yürütülmesinden de keyif aldıklarını vurgulayarak, “22 Eylül’de gerçekleşecek, uluslararası nitelik taşıyor ve 14 ülkeden katılımcı olacak. İnşallah seneye tam maratona çevirmek için gayretimiz olacak. Bu anlamda yapılacak olan yarı maraton çalışmasında Pazar günü hepimiz orada olacağız. 21K, 10K ve halk koşusu boyutunda olacak. Sürpriz ödüllerle vatandaşlarımızı buluşturacağız. 1 milyon TL’nin üzerinde bir ödül veriliyor” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Spor A.Ş.’nin 2024 yılında başarılı sporcular da yetiştirdiğini ifade ederek, “Kulüp Lisanslı ve alt yapı toplam sporcu sayımız 932, 2024 yılı uluslararası müsabakalardan 5 Altın madalya, 4 Gümüş madalya, 7 Bronz madalya Toplam 16 madalya alındı. 2024 yılı 10 ayı içerisinde 100 etkinlikte 213 bin 200 kişiye ulaşıldı. Gururla bunu da paylaşıyor, katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum. Yine Spor Okulu’nda 30 bin 732, Tesis Üyeliği’nde 19 bin 500 kişi faydalanırken, günlük kullanımdan ise 140 binlere ulaştı. Kayak döneminde yapmış olduğu çalışmalar ile de kayakseverlere uygun şartlarda hizmet verip, bu kültürü de ön planı çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda sponsorlara yarı maratona desteklerinden dolayı hediye takdim edilirken, özel hazırlanan koşucu tişörtleri, çanta, kupa ve madalya da tanıtıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.