Türkiye Petrolleri İşçileri: Ücretlerinde düzenleme istiyor

Petrol-İş Sendikası’na bağlı petrol işçileri, mesailerinin ücretlerini alamadıklarını belirterek, doğalgaz ve petrollerin keşfinde ve çıkarılmasındaki katkılarını hatırlattı. İşçiler, aldıkları ücretlerin düzeylerinde düzeltme gerçekleştirilmesi talebinde bulunmak üzere Türkiye Petrolleri A.O Genel Merkez Binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye Petrolleri  İşçileri: Ücretlerinde düzenleme istiyor
Yayınlama: 20.03.2024
257
A+
A-

“KARADENİZ’DEKİ DOĞALGAZDA, GABAR’DAKİ PETROLDE EMEĞİMİZ VAR ”

1954 yılında kurulan Türkiye Petrolleri’nin, 70 yıl boyunca enerji politikalarında belirleyici olduğunun ifade edildiği açıklamada. “Ekonomide lokomotif işlevi görmüş, ürettiği katma değerle ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynamıştır. Türkiye Petrolleri’nin çıkardığı petrol ve doğalgaz, canla başla çalışan işçinin alınteriyle değere dönüşmektedir. Karadeniz’de keşfedilen doğalgazda, Gabar’da çıkarılan kaliteli petrolde Türkiye Petrolleri işçisinin emeği vardır.Gabar’da günlük üretimin 37 bin varile çıkmasında en büyük pay işçinindir. Üretimde günlük 100 bin varil hedefine de yine işçinin emeği ve fedakarlığı ile ulaşılacağı bilinmelidir. Enerjide keşif ve üretim atılımı; Türkiye Petrolleri işçisinin gecesini gündüzüne katarak, ağır ve riskli koşullarda yaptığı çalışma ile sağlanmaktadır.” denildi.

“EKONOMİK SIKINTILARIN FATURASI İŞÇİYE ÇIKARILMAKTADIR”

Aldıkları ücretleri yeterli bulmayan işçilerin açıklamasında “Türkiye Petrolleri işçisinin değil ödül ve teşekkür, emeğinin dahi karşılığını alamaması enerji politikalarında büyük bir çelişkiye işaret etmektedir. Ücret seviyeleri, yapılan iş ve çalışma koşulları göz önüne alındığında, diğer kamu kuruluşlarındaki düzeyin altında kalmıştır. Enflasyon artarken ve alım gücü hızla gerilerken, bu durum artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Ekonomik sıkıntıların faturası, enerjide bağımsızlık ateşini yakan Türkiye Petrolleri işçisine çıkarılmaktadır. Bu yetmezmiş gibi, kamuda uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri bahanesiyle (fazla) mesai ücretlerimiz ödenmiyor. Düşürüldüğü belirtilen mesai kotaları gerekçesiyle, yaptığımız mesainin, döktüğümüz alınterinin karşılığı verilmiyor.” ifadelerine yer verildi.

“PETROL İŞÇİSİ, HAKKINA SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEKTİR”

Açıklamada son olarak; “Soruyoruz; Ülkemizi yasa boğan depremden en fazla etkilenen, büyük travmalarla baş başa kalan, buna rağmen bölgedeki deprem sonrası çalışmalarda en ön safta olan Türkiye Petrolleri işçisine neyin cezası kesiliyor? Sendikamız, bu sorunların giderilmesi ve işçinin hakkını alması için kurum yönetimiyle görüşmeler yapmakta ve girişimlerde bulunmaktadır. Bu doğrultuda, 2023 Aralık ayında yapılacağı belirtilen ancak 1 Ocak itibariyle hayata geçirilen intibak çalışması ücretlerde beklentileri karşılamamıştır. Bu düzeltme, geçmişten bu yana entegre faaliyet yürütülen kurumların ve sektörün oldukça gerisinde kalmıştır. Ekonomik sıkıntıların ve kamuda tasarruf tedbirlerinin bedeli Türkiye Petrolleri işçisine ödetilemez. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Gerekli çalışmaların gündeme alınarak ücret düzeylerinde düzeltme gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Emeğimizin karşılığının verilmesini ve mesai ödemelerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Taleplerimiz karşılanmaz, işçinin sesi duyulmaz ise hakkımızı almak için eylem ve uyarılarımıza devam edeceğiz. Enerjide keşif ve üretim atılımında fedakârca çalışan işçinin sesine kulak verileceğine ve sorunların hızla çözüleceğine inanıyoruz. Enerjide bağımsızlığın sağlanması için çıkarılan her petrol damlasında alınteri olan petrol işçisi, işine ve haklarına sahip çıkmayı sürdürecektir.” ifadelerine değinildi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.