Makine Mühendisi Mehmet Özkan ALTINSOY’un 2003 yılında temellerini attığı Altınsoy Enerji, bugün Türkiye’nin her bir köşesinde hizmet sunmanın gururunu yaşarken, aynı zamanda dünya genelinde 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) [1]’de kurulan Altınsoy Enerji, ilk faaliyetlerine elektrik bağlantı elemanlarının üretimi ve elektrik dağıtım panosu ile başladı. Kısa sürede sektörde öncü markalardan biri olmaya başararak, yüksek kaliteli ve yerli ürünleri ile Türkiye ve dünyada tanınırlığını artırdı.
Altınsoy Enerji, müşteri memnuniyeti ve çevreye duyarlılığa da önem vererek günümüzde TEDAŞ[2]’ın onaylı tedarikçisi olarak konumlanmıştır. Bunun yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında özel projelerde de yer alan güvenilir bir üretici haline gelmiştir.
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkan ALTINSOY, şirketin bugünlere geliş sürecini ve gelecekteki hedeflerini şu sözlerle özetledi:
“Elektrikte kullanılan bağlantı elemanlarının üretimi ile başlayan kuruluş serüvenimiz; firma faaliyetlerimizin ivme kazanmasıyla Türkiye enerji sektöründe adından söz ettirmeye devam ediyor. Genişleyen ürün yelpazemizle büyümemizi sürdürmekteyiz. Bugün Kahramankazan’da yer alan firmamızda, TEDAŞ panoları, özel proje panoları, mobil sac köşk, bağlantı elemanları, OG ayırıcı ve izolatör grubu, topraklama elemanları başta olmak üzere üretimimizi hız kesmeden gerçekleştirmekteyiz. 2023 yılında yatırımları tamamlanan ve seri üretime başladığımız yağlı tip dağıtım trafoları ile de sektörde yerimizi aldık.
Hali hazırda Bimetal, Akıllı Çok Kanallı Enerji Analizörü, İzole Klemensler gibi çeşitli ürünleri ülkemizde üreten ilk ve tek yerli firma olarak dışa bağımlılığımızı azaltmaya katkıda bulunmaktayız. Kahramankazan’da devam eden yeni modern üretim tesisimiz tamamlanmasıyla, dışarıdan ithal ettiğimiz birçok yarı mamulü yerli olarak üretebileceğiz. Ayrıca kapasitenin artışı için ASO 2. Ve 3. Bölge’de de 36000 m2’lik bir yatırımımız mevcut bulunmaktadır. Bu doğrultuda, hem ihracat hacmimizi artıracağız, hem de ithal ettiğimiz ürünleri üreterek ithalat payımızı azaltacağız. “
Yenilenebilir enerji kaynaklarının kritik önemini vurgulayan ALTINSOY, firma olarak karbon ayak izi çalışmalarına büyük bir titizlikle yaklaştıklarını ifade ederek şu sözlere yer verdi:
“ Gelecek, yenilenebilir enerjiye yönelik bir dönüşüm çağını işaret ediyor. Altınsoy Enerji olarak, bu dönüşümün merkezinde yer almaya çabalıyoruz. Yenilenebilir enerjiye yönelik karbon ayakizi azaltım projelerimizle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya devam edeceğiz.”
Altınsoy Enerji’nin başarısının temelinde yalnızca ürün kalitesi değil, aynı zamanda güçlü bir ekip çalışması ve kurum kültürü de rol oynamaktadır. Firmada, tüm personel arasında etkili iletişim ve işbirliğini teşvik etmek için çeşitli eğitimler ve sosyal aktiviteler düzenlenmektedir. Sayın ALTINSOY, “Biz, sadece ürünlerimizle değil aynı zamanda çalışanlarımızla da büyüyoruz. Güçlü ekibimizle, Ar-Ge çalışmalarına büyük bir önem atfederek ve bunun bir neticesi olarak TÜBİTAK[3], KOSGEB[4] ve bakanlık destekleri alıp birçok yenilikçi ürün geliştirdik. 2018 yılında ise TÜRKAK[5] akrediteli uluslararası bağımsız test laboratuvarımızı kurarak hem mevcut ürünlerimizi test edip hem de laboratuvarımıza başvuran firmaların ürünlerinin testlerini yapmaktayız. Kapsam ve deney metotları uygulaması ile tarafsızlık ve gizlilik ilkesi doğrultusunda kapsam genişletme faaliyetlerini uzman kadromuzla sürdürmeye devam edeceğiz.” sözleri ile Ar-Ge’ye verdikleri önemi vurguladı.
Altınsoy Enerji, geleceğin enerji ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretirken, çevreye duyarlı ve yeşil enerji odaklı bir yaklaşımla ilerlemektedir. Bu doğrultuda, ilgili alanlardaki çeşitli projelere odaklanarak karbon ayak izini azaltma ve sürdürülebilirlik konularında aktif rol oynamaktadır. Bu konudaki çalışma ve başarılarından bahseden ALTINSOY, “Şirket olarak yeşil enerji dönüşümü için KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı’na başvurduk. Ayrıca, elektrikli araçları bünyemize kazandırdık. Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın önemli bir parçası olan Sınırda Karbon Ayakizi Mekanizması’na (SKDM) ilişkin kurumsal karbon ayakizi belgelendirme sürecimizi başlattık. AB Akreditasyonuna sahip yetkili kuruluşun denetimi sonucunda, firmamızda 20.880 kg karbon salınımı ölçülmüş olup sınır değeri altında kalmayı başardık. 2024 yılı içerisinde, Çatı GES[6] projemizi aktifleştirerek, istenmeyen ısı kayıplarını minimum düzeye indirerek mevcut makinelerin enerji verimliliği yüksek olanlarla değiştirerek, yalın üretim çalışmalarımızı artırarak yeşil enerji dönüşüm sürecimizi hızlandırmayı hedefliyoruz.” sözleri ile yeşil enerjinin artırılması konusunda kararlılığını ifade etti.
Solar güneş panelleri üreten firmalar ile ortak projelerde yer alan Altınsoy Enerji, güneş enerjisinin kullanımı artırma aşamasında, projelere uyumlu olarak ürettiği trafolarla bu dönüşümün parçası olmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Mehmet Özkan ALTINSOY, ” Türkiye’nin yeşil dönüşümüne aktif olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Çünkü inanıyoruz ki, çevreye duyarlı ve yenilikçi uygulamalarla geleceğe ışık tutabiliriz.” ile sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI