Norveç açık hava turizmi kampanyası çevresel kaygılar nedeniyle rafa kaldırıldı

Oslo, 2 Eylül (Hibya) – Norveç açık hava turizmi kampanyası çevresel kaygılar nedeniyle rafa kaldırıldı. Devlete ait şirket, ‘dolaşım hakkı’ yasalarının çok sayıda ziyaretçiye açılması konusundaki uyarıların ardından girişimi durdurdu.

Norveç açık hava turizmi kampanyası çevresel kaygılar nedeniyle rafa kaldırıldı
Yayınlama: 02.09.2024
2
A+
A-

Norveçlilere toprak sahibinin kim olduğuna bakmaksızın doğada özgürce kamp yapma, yüzme, kayak yapma ve yürüme hakkı veren Allemannsretten, dağlık ülkenin kültürünün temeli olarak görülen friluftslivet'in (açık hava yaşamı) temelini oluşturuyor.

Ancak bu faydaları uluslararası turistlere tanıtmak için başlatılan bir girişim sert eleştirilerle karşılaştı. Bölgesel turizm patronları, bu girişimin doğal çevre üzerinde çok fazla baskı yaratarak düzensiz trafik ve kamping artışına yol açabileceğini söylüyor.

Norveç devletine ait olan Innovation Norway, kampanyanın merkezine açık hava etkinliklerini koyarak “Norveç kültürünün doğayı kullanmakla ilgili kısmını vurgulamak” istediğini söyledi.

Ancak kuzey ve batı Norveç'teki turizm patronları aşırı turizmin etkilerini şimdiden yaşadıklarını söylüyorlar. Bazıları, ticari turizm üzerindeki potansiyel etkiyi değerlendirirken girişimin askıya alınması çağrısında bulundu ve bunun sonucunda Innovation Norway kampanyayı durdurdu.

Güney Avrupa'daki yüksek sıcaklıklar nedeniyle turistlerin daha serin yerler aramasıyla bu yaz İskandinav bölgesine olan ilgi bir bütün olarak arttı. Turizm kurulları bu ilgi artışından faydalanmayı hedeflerken, Norveç'te birçok kişi dikkatli olunması çağrısında bulundu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.