Şahin: Geçim sıkıntısı çeken velilerimizin çocuk okutmakta da beli bükülmüş vaziyette

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, velilerin yeni eğitim-öğretim yılına geçim sıkıntısıyla girdiğini belirtti.

Şahin: Geçim sıkıntısı çeken velilerimizin çocuk okutmakta da beli bükülmüş vaziyette
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, Sivas Kongresinin 105. yıl dönümünü kutlayarak başlayan Şahin, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve 4 Eylül 1919 günü gerçekleştirilen Sivas Kongresinin 105. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi, minnet ve şükranla yad ediyorum.” ifadesini kullandı.

Konuşmasını, 2024-2025 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yaşanan sorunları ele alarak sürdüren Şahin, atanamayan öğretmenlere ve okul masraflarını karşılayamayan ailelere dikkat çekti.

Yüksek enflasyon altında geçim sıkıntısı çeken velilerin, okulların açılmasıyla iyice belinin büküldüğünü ifade eden Şahin, “Özellikle öğrenci sayısı fazla olan aileler bu fiyatlar karşısında çıkar yol bulamamakta ve anne babalar bunalıma girmektedir. Yüksek enflasyona her alanda teslim olan velilerimiz defterden kaleme, çantadan ayakkabıya kadar birçok üründe yaşanan fiyat artışlarından dolayı, haklı olarak rahatsız durumdalar. Milletimizin geçim sıkıntısı hepimizce malum. Yüksek enflasyon içinde bocalayan, geçim sıkıntısı çeken velilerimizin çocuk okutmakta da beli bükülmüş vaziyette.” diye konuştu.

Okul giderlerinde yüzde 100’e varan artış yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Geçtiğimiz yıl pantolon, gömlek ve süveterden oluşan klasik üçlü bir öğrenci takımı için ortalama bin 200-bin 500 lira harcama yapan veliler; bu yıl aynı ürünler için ortalama 2 bin-2 bin 500 lira harcıyorlar.Bir öğrencinin okul kıyafeti için en az 6-7 bin lira bütçe ayırmak gerekiyor. Bu fiyatlar bile bazılarınıza düşük gelebilir. Bu fiyatlar semt pazarlarından, işportacılardan alınan ürünlerin fiyatı.” dedi.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlara da değinen Şahin, şunları kaydetti:

“2024 yılında yaklaşık 800 bin öğrencimiz üniversite hayatına yeni katılıyor. Böylece Toplam üniversite öğrenci sayısı yaklaşık 7 milyon 800 bini buluyor. Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 70-75’i büyükşehirlerimizde bulunmaktadır. Bu konuda gerek merkezi yönetim altında gençlik ve spor bakanlığına bağlı öğrenci yurtları, gerek yerel yönetimlere bağlı belediyelerin yurtları yetersiz kaldığı malumunuz. Türkiye geneli 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için özel yurt fiyatları 4-6 kişilik odalarda bile en düşük aylık 4 bin liradan başlamaktadır. Bu rakamların telaffuzu dile kolay olsa da ailelerin bütçesini içinden çıkılamaz hale getirmektedir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.