Alagöz: Rezerv alanlar, beton ekonomisinin mimarları olan şirketlere teslim edildi

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz, Hatay’da, rezerv alanların, beton ekonomisinin mimarları olan şirketlere teslim edildiğini öne sürdü.

Alagöz: Rezerv alanlar, beton ekonomisinin mimarları olan şirketlere teslim edildi
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

Alagöz, Hatay’da rezerv alan uygulaması sonrası, şimdi maden ruhsatları ile vatandaşların özel mülklerine el konulduğunu iddia etti.

Rezerv alan uygulamasıyla depremin yıkamadığı mülklere el konulduğunu savunan Alagöz, şunları kaydetti:

''6 Şubat depremiyle on binlerce canını, mülkünü ve hayata dair umutlarını kaybeden Hatay’da, deprem sonrası hükümetin uygulamaya koyduğu düzenlemelerle yok oluşlar devam ediyor. Rezerv alanlar, beton ekonomisinin mimarları olan şirketlere teslim edildi. Bu yerlerde, depremden kurtulan binalar, zeytinlikler, meyve bahçeleri rezerv alan uygulamasıyla hükümetin elinden kurtulamadı. Hatay’da rezerv alan uygulamasından sonra ikinci uygulama ise Yayladağı Belediyesi sınırları içerisinde kalan Hisarcık, Kulaç ve Kışlak mahallelerini içine alan 873 bin metrekarelik bir alanının kanuni prosedürleri tamamlamadan verilen maden ruhsatı olmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, belgelerin hiçbirini tamamlamayan şirkete bu alanda maden ruhsatı vermesi, bu alan içerisinde 100’e yakın özel şahsa ait mülkiyete açıkça el konulmasından başka bir şey değildir. Bakanlığın bir an önce yaşanan mağduriyeti sonlandırarak, vatandaşlarının özel mülklerini koruma altına alması gerekmektedir.''


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.