Başkan Er: 1960 tarihinde milletin iradesine ve demokrasiye darbe vurulmuştur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 1960 darbesi sonrasında idam edilen Başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı andı.

Başkan Er: 1960 tarihinde milletin iradesine ve demokrasiye darbe vurulmuştur
Yayınlama: 17.09.2024
3
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“27 Mayıs 1960 darbesinde bir mahkeme kararıyla idam ettirilen Başbakanımız Adnan Menderes'i, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan'ı şehadetlerinin 63. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Bu idamlar, sadece o dönemki hükümetin değil, milletimizin demokrasiye olan inancının ve özgür iradesinin yok sayıldığı karanlık bir dönemin sembolüdür. Aziz milletimizin gönlünde derin yaralar açan bu idamlar, demokrasi tarihimizde unutulmayacak izler bırakmıştır.”

27 Mayıs 1960 darbesi ile milletin iradesine ve demokrasiye darbe vurulduğu, hukukun ve adaletin askıya alındığı bir sürecin başlatıldığını belirten başkan Er, “Bu karanlık dönemde, hukuk adı altında gerçekleştirilen bu idamlar, aslında demokrasimizin, bağımsız yargının ve halkın seçme iradesinin katledilişidir. Türk milleti, her zaman demokrasisine sahip çıkmış, iradesini darbe ve baskılarla esir almaya çalışanlara karşı güçlü bir duruş sergilemiştir. 17 Eylül, bu duruşun bir sembolüdür. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatırası, bugün halen milletimizin gönlünde yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.