ASO’nun Konuğu Bakan Murat Kurum Oldu: “İstihdam ve Teknoloji Odaklı Yatırımları Ele Aldık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç’ın davetlisi olarak ASO’nun toplantısına katıldı. Toplantıya, ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ankaralı sanayiciler de iştirak etti. Görüşmelerde, başkentte sanayinin daha da gelişmesi, yeni sanayi bölgelerinin kurulması ve sanayicilerin talepleri değerlendirildi. Başkan Ardıç, Bakan Kurum’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, Bakan Kurum da iş dünyasının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

ASO’nun Konuğu Bakan Murat Kurum Oldu: “İstihdam ve Teknoloji Odaklı Yatırımları Ele Aldık”
Yayınlama: 18.09.2024
4
A+
A-

Ankara Sanayi Odası’nın yaklaşık 10 bin üyesiyle 60 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara’nın sanayi gelişimi için yapılacak yatırımlar ve projeler üzerine görüştüklerini ifade etti. “Ankara Sanayi Odası’nda sanayicilerimizle bir araya geldik. Yeni sanayi alanları, fuar merkezinin bitirilmesi ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere istihdam ve teknoloji odaklı yatırımları ele aldık. İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hatay’da İlk Konteyner Kenti ASO Kurdu

Toplantıda konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, 6 Şubat depremlerinden sonra afet bölgesinin yeniden inşası için yapılan çalışmalara dikkat çekti. ASO’nun Hatay’da 300 konteynerden oluşan, tam donanımlı ilk konteyner kentini kısa sürede kurarak depremzedelere sunduklarını belirten Ardıç, diğer deprem bölgelerine de toplamda 500’e yakın konteyner ulaştırdıklarını söyledi. Ayrıca, sanayi tesislerinin tekrar faaliyete geçmesini hızlandırmak amacıyla “Tersine Göç” kampanyasının ASO tarafından başlatıldığını hatırlattı.

Ankara’da Yeni Sanayi Bölgelerine İhtiyaç Var

Ankara’da sanayi bölgelerinin genişletilmesi gerektiğine vurgu yapan ASO Başkanı Ardıç, Marmara Bölgesi’nden Ankara’ya yatırım talebinin arttığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin ilk Geri Dönüşüm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulmasının önemine değinerek, bu OSB’nin sanayi bölgelerine yakın olması gerektiğini söyledi ve Bakan Murat Kurum’dan bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Ankara, Yüksek Teknolojili İhracatta Lider

ASO’nun hazırladığı “Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu”na atıfta bulunan Ardıç, Ankara’nın ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin payının yüzde 13 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. ASO’nun Türkiye’nin en büyük Teknoloji Üssü’nü kurma çalışmalarına başladığını duyuran Ardıç, Malıköy’den Sincan’a uzanan sanayi havzasında kurulacak bu üs sayesinde Ankara’nın yüksek katma değerli üretimde daha da ileri gideceğini söyledi. Hedeflerinin, Ankara’yı sanayi ve teknolojinin başkenti haline getirmek olduğunu belirtti.

Ardıç, yeşil dönüşüm sürecinde ASO’nun üyelerine verdiği desteklere de dikkat çekerek, ASO 2. OSB’nin Türkiye’de Yeşil OSB Belgesi’ni alan ilk sanayi bölgesi olduğunu hatırlattı.

Toplantıda ayrıca ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata ve birçok yönetici ile Ankaralı sanayiciler yer aldı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.