Zelenski: Onlarca ülkenin küresel gıda güvenliğine katkıda bulunmaya devam ediyoruz

Kiev, 18 Eylül (Hibya) – Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, savaşa rağmen onlarca ülkenin küresel gıda güvenliğine katkı sağlamaya devam ettiklerini ve yeteneklerini artırdıklarını söyledi.

Zelenski: Onlarca ülkenin küresel gıda güvenliğine katkıda bulunmaya devam ediyoruz
Yayınlama: 18.09.2024
2
A+
A-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, savaşa rağmen onlarca ülkenin küresel gıda güvenliğine katkı sağlamaya devam ettiklerini ve yeteneklerini artırdıklarını belirterek, deniz ihracat koridorunun faaliyete geçmesinden sadece bir yıl sonra 70 milyon ton kargo taşındığını açıkladı.

2 bin 500’den fazla geminin, Ukrayna limanlarından ayrıldığına değinen Zelenski, “Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika'daki limanlar Ukrayna kargomuzu alıyor. Mısır'dan Endonezya'ya, Tunus ve Libya'dan Hindistan'a, Cezayir'den Çin'e kadar birçok ülke Ukrayna tahılımızı aldı.” dedi.

Zelenski, “Ukrayna'dan Tahıl” adlı insani yardım girişimi sayesinde Etiyopya, Somali, Yemen ve Sudan'da yüz binlerce aile ve milyonlarca insanın temel gıda malzemelerine kavuştuğunu dile getirerek, “İhracat potansiyelimizi artırmak için çalışan herkese teşekkür ediyorum ve yardım eden dünyanın dört bir yanındaki herkese minnettarım.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.