EBRD Güney ve Doğu Akdeniz bölgesi için yeni Genel Müdür atadı

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mark Davis’i Güney ve Doğu Akdeniz ( Mısır, Ürdün, Lübnan, Fas, Tunus ve Batı Şeria ve Gazze – SEMED) bölgesinin yeni Genel Müdürü olarak atadı. Davis görevine 1 Ekim 2024 tarihinde başlayacak.

EBRD Güney ve Doğu Akdeniz bölgesi için yeni Genel Müdür atadı
Yayınlama: 18.09.2024
2
A+
A-

Davis, kısa bir süre önce EBRD'nin Sahra Altı Afrika Genel Müdürü olarak atanan Heike Harmgart'ın yerini alacak. Amerikan vatandaşı olan Davis halen EBRD'nin Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Slovak Cumhuriyeti ve Slovenya'yı kapsayan Orta Avrupa Bölge Başkanı olarak görev yapıyor. 

Uluslararası finans kuruluşları ve ticari bankacılık alanında 28 yıllık deneyime sahip olan Davis, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Doğu Avrupa ve Orta Asya'da iş geliştirme konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir. Davis ayrıca küresel sermaye piyasaları ve yapısal politika diyaloğu konularında da uzmanlığa sahiptir. EBRD'ye katılmadan önce Dünya Bankası, Morgan Stanley ve Goldman Sachs'ta çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. 

Davis, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tulane Üniversitesi'nden Ekonomi alanında doktora derecesine sahiptir. 

Davis şunları söyledi: “Banka'nın SEMED bölgesindeki faaliyetlerine liderlik etmekten ve yatırım yaptığımız ekonomileri daha da güçlendirmekten heyecan duyuyorum. Selefimin başarılarını temel alarak, yeşil dönüşümü hızlandıracak, kurumsal sektörün rekabetçiliğini güçlendirecek, finans sektörünün dayanıklılığını destekleyecek ve kapsayıcılığı ve dijitalleşmeyi teşvik edecek işlere odaklanacağım.” 

SEMED'deki faaliyetlerinin başladığı 2012 yılından bu yana EBRD 414 projeye 22.3 milyar Avro'nun üzerinde yatırım yaparak küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesini destekledi, tarımsal ticareti teşvik etti, altyapı ve yerel hizmetleri geliştirdi ve yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve yerel sermaye piyasalarının gelişimini destekledi. 
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.