A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi günü yüzde 0.67 değer kazanımı ile tamamladı

İstanbul, 19 Eylül (Hibya) – A1 Capital, Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinin günü yüzde 0.67 değer kazanımı ile tamamladığını bildirdi.

A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi günü yüzde 0.67 değer kazanımı ile tamamladı
Yayınlama: 19.09.2024
0
A+
A-

A1 Capital'in raporuna göre, güne tekrardan yükselerek başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi öğlene doğru satış baskısıyla karşılaşsa da sonrasında seyrin tekrardan alıcılıya dönmesiyle yükseldi ve günü yüzde 0.67 değer kazanımı ile 11253 seviyesinden tamamladı.

Raporda, “Bu doğrultuda son 5 işlem gününün 4’ünü yeşil kapatan sözleşmenin kısa vadeli bir yükselen kanal içine girdiğinden söz edebiliriz. Sözleşmenin her ne kadar hem 22 hem de 50 günlük üssel ortalamalarının altında fiyatlandığını görsek de bir pozitif kapanışın daha ardından 22 günlük ortalamaya iyice yaklaşan hareketi olumlu değerlendiriyoruz.

Dünyadan gelen ekonomik verilere baktığımız zaman ise uzun zamandır merakla beklenen Fed faiz indirimi kararını sonunda açıklandı. Bloomberg gibi anketlere göre indirimin 25 baz puan yapılması beklenmesine rağmen 50 baz puan yapılması ekonominin güçlü kaldığı ve iyiye gittiğini duyurmuş oldu. Bu doğrultuda Amerikan borsaları ve kripto borsalarda güçlü yükselişler gözlemledik. Bu durumun yatırımcıların piyasalara güveninin arttığını ve yatırımlarını artık daha rahat bir şekilde yapacakları yönünde yorumluyor, dolayısıyla olumlu değerlendiriyor ve bizim piyasalarımıza da aynı etkiyi yaratmasını bekliyoruz.

Teknik göstergeler de tıpkı 2 gün önceki işlem gününde olduğu gibi son işlem gününde de gelen pozitif kapanış eşliğinde pozitif hareketlerini sürdürdü. Hem kısa hem de orta vadeli indikatörler AL sinyallerini sürdürüyor. Bu durum da tıpkı olumlu makro veriler gibi sözleşmenin yükselmeye devam etmesini beklememizi sağlayan başka bir faktör.

Beklentimiz doğrultusunda, 10840 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükselişin devamı durumunda 11500 ve 11874 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Beklentimizin aksine seyrin tersine dönmesi ve satış baskısının görülmesi durumunda ise 10840 ve 10700 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir.” değerlendirmesi yapıldı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.