Hibya, meslektaşlarından telif uygulamasını kaldıralı 5,5 sene oldu

Hibya Haber Ajansı, sadece sektöre can katmadı, bildiklerini de unutturdu. Hibya, yayın hayatı boyunca meslektaşlarına telif uygulamayarak öne çıktı.

Hibya, meslektaşlarından telif uygulamasını kaldıralı 5,5 sene oldu
Yayınlama: 19.09.2024
3
A+
A-

Sözde herkes tarafsızdı, herkes bağımsızdı ve herkes meslektaş dostuydu, ancak bir tek Hibya sektörde elini taşın altına koydu.

Önce, ''Gazeteci arkadaşlarımız Hibya haberlerini özgürce kullanabilir'' sloganıyla haber erişimi herkese eşitledi. Sonra da hızlı haberciliğe abone olabilmek için uygun fiyatlarıyla gündem geldi. Hibya.com üzerinden ''kopyala – yapıştır'' şeklinde, tekil sayıda haber kullanımının önünü açtı. Kelime olarak ''tekil'' basit gibi gelse de bir gazeteci için bulunmaz nimet olan bu erişim, eş zamanlı ve tam zamanlı haber aboneliklerinde kurumumuz 5. yılı itibariyle çok ciddi indirimlere gitti.

Yerel medyaya destek olmak adına yıllık abonelik ücreti yıl sonuna kadar 6000 TL + KDV + DM'sine, ulusalda ise 12.000 TL + KDV + DM'sine çekildi. Sadece bunla kalmayan Hibya, iletişim fakülteleri için de ücretsiz kaynak olmayı sürdürüyor. Sektöre erken yaşta girmek isteyen iletişim fakültesi öğrencilerine deneyim kazanmaları anlamında ekstra destek sağlıyor.

Hibya, doğdu topraklarda büyüyor, gelişiyor, elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmiyor ve yavaş yavaş bir ''dünya markası'' olma yolunda ilerliyor. Daha şimdiden 57 ülkede 22 haber ajansıyla 18 dilde yayın yapıyor.
2019'da başladığı yayın hayatında, ilkeleri ve prensipleriyle ön plana çıkıyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.