Bakan Tunç: Adaletin tecellisi için hukuk devleti şarttır

Ankara, 19 Eylül (Hibya) – Adalet bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Adalet Sarayı Temel Atma Töreni’nde konuştu.

Bakan Tunç: Adaletin tecellisi için hukuk devleti şarttır
Yayınlama: 19.09.2024
4
A+
A-

Bakan Tunç'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Bugün 19 Eylül Gaziler Günü, cumhuriyetimiz, bağımsızlığımı, istiklalimiz ve vatanımız uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi de ahrete intikal edenlerini rahmetle yad ediyor, hayatta olanlarına da sağlık ve huzur diliyorum. Kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

Ankara Adalet Sarayımızın yatırım programına alınmasından, projelendirilmesine kadar başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Adalet mülkün temelidir. Adalet insan onurunu korumaktır. Adalet insan haklarını savunmaktır. Adalet haklı olana hakkını vermektir, hak ettiğine de hak ettiği yaptırımı uygulamaktır. Adalet sadece yargıda adalet değil, her işimizde, her anımızda adaletten ayrılmamamız gerekmektedir.

Adaletin tecellisi için de hukuk devleti şarttır. Yasaması, yürütmesi, yargısıyla kuvvetler ayrılığının uygulandığı bir sistemin olması gerekir. Hukuk devletinin en önemli sütunlarından olan yargının da tecelli edebilmesi için ihtiyacı olan unsurlar vardır.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.