ASO Başkanı Seyit Ardıç, rehberin amacı hakkında şunları söyledi: “İhracat yapmakta olan veya ihracata başlamak isteyen tüm işletmelerin, devlet desteklerinden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için bir başvuru kaynağı olarak tasarlanan Sanayi Devlet Destekleri Rehberi, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak.”
Rehberde yer alan destek ve teşvik konuları arasında İhracat Destekleri, Türk Eximbank Destekleri, Organize Sanayi Bölgeleri Destekleri, İstihdam Destekleri, Yatırım Teşvik Uygulamaları, TÜBİTAK Sanayi Destekleri, Yeşil Dönüşüm Destekleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teşvikleri, Ar-Ge Destekleri ve HIT-30 Yüksek Teknoloji Teşvik Programı bulunuyor. Kapsamlı içerik, firmaların başvuru süreçlerini anlamalarını ve güncel bilgiye erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
ASO Başkanı Ardıç, Ankara’nın güçlü sanayi altyapısına da dikkat çekerek, “Ankara’nın 13 Organize Sanayi Bölgesi, 153 Ar-Ge Merkezi, 37 Tasarım Merkezi ve 13 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile önemli bir sanayi potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. İhracat rakamlarımız 12 milyar dolara ulaşmış durumda ve bu başarıyı daha ileri taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”
Ardıç, devlet desteklerinin sanayinin küresel rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemek için kritik önem taşıdığına da değindi. “Rehberimiz, tüm işletmelerin bu desteklerden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için bir başvuru kaynağı olarak hazırlanmıştır” şeklinde konuştu.
Sonuç olarak, ASO’nun hazırladığı “Sanayi Devlet Destekleri Rehberi”, Ankara’daki ve Türkiye genelindeki firmaların devlet desteklerinden daha etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamayı hedefliyor.
YAYINLAR