Başkan Büyükkılıç: Biz şehrimizin ürünlerine sahip çıkarız

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, coğrafi işaret almış ve tescillenmiş Kayseri Sucuğu’nun kentte yapılan etkinliklerde hem tanıtıldığını hem de ikram edildiğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç: Biz şehrimizin ürünlerine sahip çıkarız
Yayınlama: 23.09.2024
2
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleşecek olan tören öncesi, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen günlerde 3 ayrı etkinlikte vatandaşlara gastronominin merkezi, lezzetin anavatanı Kayseri’nin en önemli değerlerinden birisi olan sucuk ikramı yaptıklarını hatırlatan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen hafta içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak 3 ayrı etkinlik yaptık, çok şükür. Gençlik ve Spor Bakanımızın, önceki dönem Milli Savunma Bakanımızın, milletvekillerimizin, vatandaşlarımızın katılımıyla Yüksek İrtifa Kamp Merkezimizin açılışını yaptık. Dünyada kendisinden söz ettirecek olan bir projeyi hayata geçirdik, açılışı sırasında takdir edersiniz, her açılışımızda olduğu gibi hem Kayseri’mizin ürünlerini tanıtmak hem de ikramda bulunmak amacıyla sucuk ikram ettik. Hiçbir zaman sucuk ikramı sırasında bakanlarımızın yapmış olduğu etkinlikte ağzına dahi bir lokma almadıklarını gördük. Daha sonra Alzheimer Merkezi’mizin temel atma merasimine katılan vatandaşlarımıza sucuk ve tatlı ikram ettik, o şekliyle çalışma yaptık. Dün de Kayseri’mizde on binlerce vatandaşımızın katıldığı Uluslararası Yarı Maraton yarışmalarımızın etkinliği yapıldı. Hem de yağmur altında çok güzel ortam oluştu. Tüm katılanlara aynı şekilde sucuk ikram ettik.”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ürünü olan sucuğun hem tanıtıldığı hem de sahip çıkıldığının altını çizdiği açıklamasında, “Ancak bir Kayseri Milletvekilinin çıkıp da başkalarının dümen suyuna girmek suretiyle, Kayseri’nin ürününü tanıttığımız böyle bir etkinlikte bizleri siyaseten istismar ederek zor durumda bırakmaya çalışmasını da hiç yakıştıramadım. Böyle bir milletvekilinin bu şehri nasıl temsil ettiği yorumunu da ben sizlere bırakıyorum. Biz şehrimizin ürünlerine de sahip çıkarız. Biz şehrimizin sevincine de sahip çıkarız. Şehrimizin sıkıntısına da sahip çıkarız. Bu vesile ile bunu paylaşmak istedim. Desteklerinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.