Okinawa’lıların sağlıklı yaşam sırrı kaliteli bir yaşamın kapılarını aralıyor

Türkiye’de gıda takviyeleri sektöründe öncü olan NBT İlaç, kaliteli bir yaşam için gerekli olan bilimsel temelli yenilikçi ürünleri tüketiciyle buluşturdu. “Longlife” isimli yeni seri, yaşlanmanın hücresel düzeydeki etkilerine yenilikçi bileşenlerle öne çıkıyor. NBT İlaç’ın inovatif Longlife serisi tüm eczanelerde yerini almaya hazırlanıyor.

Okinawa’lıların sağlıklı yaşam sırrı kaliteli bir yaşamın kapılarını aralıyor
Yayınlama: 24.09.2024
2
A+
A-

Türkiye’de gıda takviyeleri sektöründe öncü olan NBT İlaç, kaliteli bir yaşam için gerekli olan bilimsel temelli yenilikçi ürünleri tüketiciyle buluşturdu. “Longlife” isimli yeni seri, yaşlanmanın hücresel düzeydeki etkilerine yenilikçi bileşenlerle öne çıkıyor. NBT İlaç’ın inovatif Longlife serisi tüm eczanelerde yerini almaya hazırlanıyor.

Alyors Grup iştiraklerinden NBT İlaç, 60’dan fazla inovatif gıda takviyesi içeren ve her geçen gün büyüyen ürün portföyüne bir yenisini daha ekledi. Şirket, “NADH, Fucoidan, ResQA ve Betula” gibi güçlü bileşenlerle donatılmış, ‘’Zamanda Kal’’ mottosuyla geliştirdiği Longlife serisini tanıttı. Longevity alanında ülkemizde çığır açacak olan bu ürünler, bilimsel temellerle hazırlanmış ve hücresel yenilenmeyi desteklemeye yönelik formüller içeriyor.

“İnovasyon, güven ve kalite” ilkeleriyle sağlıklı yaş almak mümkün

NBT İlaç’ın geliştirdiği Longlife serisi; “NADH, Fucoidan, ResQA ve Betula” gibi güçlü bileşenlerin yer aldığı inovatif ürünlerden oluşuyor. Dünya’da sağlıklı yaş alan ve 100 yaş üzeri insanların en çok görüldüğü bölgeler olan “Blue Zone”lardan biri olan Japonya Okinawa’lıların sağlıklı yaşam sırrı olarak bilinen kahverengi deniz yosunlarından elde edilen Fucoidan, Türkiye pazarında ilk kez satışa sunuluyor. Blue Zones (Mavi Bölgeler), insanların daha uzun ve sağlıklı yaşadıkları dünya çapındaki belirli bölgeleri tanımlayan bir terimdir. Bu kavram, demografik araştırmalar ve saha çalışmalarıyla belirlenen bu bölgelerde, özellikle 100 yaşını aşan insanların (centenarian) oranının diğer yerlere kıyasla çok daha yüksek olmasıyla dikkat çeker. Blue Zones terimi, National Geographic araştırmacısı ve yazar Dan Buettner tarafından ortaya atılmıştır. Buettner ve ekibi, bu bölgelerdeki yaşam alışkanlıklarını ve çevresel faktörleri inceleyerek uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarını çözmeyi hedeflemiştir.

Bu bölgelerdeki ortak yaşam tarzı özellikleri arasında sağlıklı ve bitkisel ağırlıklı bir diyet, düzenli fiziksel aktivite, sosyal bağların güçlü olması, stresle başa çıkma yöntemleri ve yaşamda bir amaç (ikigai) olması sayılabilir.(1)

NADH ise hücrelerin yenilenmesine yardımcı olurken, dilaltı tablet formuyla hızlı ve etkili bir biyoyararlanım sağlıyor. ResQA ise sıradan antioksidanlardan çok daha yüksek bir etki sunuyor. Longlife serisinin bir diğer ürünü Betula ise Huş ağacı ve papatya ekstresiyle kaliteli yaşama etkili bir destek sağlıyor. NBT İlaç’ın Longevity serisi, sağlıklı yaşlanma sürecini de desteklemeyi amaçlıyor.

Kaya: Yenilikçi ürünlerimizle uzun ve sağlıklı bir yaşamı destekliyoruz

NBT İlaç Genel Müdürü İrfan Kaya, “NBT İlaç ailesi olarak temel amacımız İnsanların daha sağlıklı olarak yaşamaları ve yaşlanmalarıdır. Bunun için hücresel anti-aging çalışmaları yapıyor ve muadilsiz ürünlerimizi pazara sunmaya hazırlanıyoruz. ‘Zamanda kal’ mottosuyla, sağlıklı yaşamanın mümkün olduğunu topluma anlatmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin yaşlı nüfusa doğru ilerlediği gerçeğiyle zihin, beden ve ruh bütünlüğü içinde sağlıklı yaşlanma üzerine çalışmalar yapıyor ve bu alanda öncülük ediyoruz’’ dedi.

Asıl amaçlarının insanların kaliteli, dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürmesi olduğunun altını çizen NBT İlaç Pazarlama Müdürü Dr. Mustafa Kalkan da, “Dünyada bu konuda son yıllarda ciddi araştırmalar var. Son yıllarda, ömrümüzü nasıl sağlıklı ve kaliteli bir şekilde uzatabileceğimiz araştırılıyor. Sağlıklı yaş almanın önünde mitokondriyal disfonksiyon (hücrelerin enerjisiz kalması), kronik inflamasyon (iltihaplanma) ve bağırsak sağlığı sorunlarının da yer aldığı 12 kök sebep bulunuyor. Modern yaşamın getirdiği paketli gıdalarla beslenme, hareketsizlik ve stres, bu sorunları daha da artırıyor. Bu nedenle hücresel anti-aging (yaşlanma karşıtı) çalışmaları ve doğru besin takviyeleriyle bu kök sebepleri düzeltmeye çalışarak, uzun ve sağlıklı bir yaşam hedefliyoruz’’ dedi.

İrfan Kaya'nın açılış konuşmasıyla başlayan LongLife lansmanı, Uzm. Dr. Canan Sunay’ın, “Yaşlanmanın Metabolik Kökleri Mekanizmalardan Terapötik Stratejilere Longevity Hedeflemek” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Prof. Dr. Pelin Aribal Ayral, “Blue Zone Sırları ve Fucoidan” üzerine hazırladığı sunumunu gerçekleştirdi. Program Dr. Serdar Özgüç’ün, “Rasyonel Fitoterapinin Longevity’e Hediyesi: Betülin” ve Dr. Mustafa Kalkan’ın “Stabil ve Etkin NADH Önemi ve LongLife Ailesi” başlıklı konuşmalarıyla son buldu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.