Kılıç: Üçüncü bir ittifak Türkiye’yi AK Parti-CHP sıkışmışlığından kurtarır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Kılıç: Üçüncü bir ittifak Türkiye’yi AK Parti-CHP sıkışmışlığından kurtarır
Yayınlama: 24.09.2024
1
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen Haftalık Olağan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün sabah saatlerinde Türkiye genelinde 1 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiren Yol-İş çalışanlarını Yeniden Refah Partisi’nin desteklediğini ifade eden Kılıç, “Vergi dilimleri yükseliyor, zam oranları düşüyor, emeklilikte kesintiler artıyor. Dolayısıyla çalışanlar için geçinmek her geçen gün imkansızlaşmaya devam ediyor. Bu eylemi destekliyoruz. Her zaman ve her zeminde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi. 

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırılarını kınayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran Kılıç, “Bugün Lübnan’a bombalar atılırken söylediğimiz şudur: Sıra bugün ses çıkarmayan çevredeki diğer Müslüman ülkelerdedir. Ve bu sırayla bu şekilde devam edecektir. Çünkü İsrail devlet terörünü hükümet politikası haline getirmiş, bir terör kabinesi tarafından yönetilmektedir. Başta Arap Ligi, İslam İş birliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler olmak üzere ‘Ben insanım’ diyen, ‘ahlaklı bir varlığım’ diyen, ‘masumların, sivillerin, kadınların çocukların yaşama hakkına saygı duyan’ herkesi ve bütün örgütlerin harekete geçmesi kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın ‘Bir daha AK Parti’yle ittifak yapmayız’ şeklindeki sözlerini hatırlatarak, ittifaka ilişkin yönelttiği soruya Kılıç, şu cevabı verdi:

“Genel Başkanımız bu konuda son sözü söylemiştir. Önümüzdeki seçimler ve olası Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak AK Parti ile yeni bir ittifak sürecinin olmayacağını bizzat Genel Başkanımız ifade etmiştir. Söz konusu röportajda Genel Başkanımızın başka bir ifadesi daha var. Diyor ki: ‘Türkiye’de sağda yeni bir yol açabiliriz. Bir üçüncü ittifakın zeminini oluşturabiliriz.’ Bunu şöyle ifade edebiliriz; Yeniden Refah Partisi olarak önümüzdeki seçimler erken de yapılsa, zamanında da yapılsa Türkiye’nin gelecek seçimlerde AK Parti ile CHP arasındaki sıkışmışlıktan kurtarılması gerektiğine inanıyoruz. Seçim öne de alınsa, zamanında da yapılsa Yeniden Refah Partisi’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifakın oluşabileceğini bu ittifakla Türkiye’nin AK Parti ile CHP arasındaki sıkışmışlıktan kurtulabileceğini öngörüyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.