Mısırlıoğlu: Yeni eğitim dönemi okullar için sancılı başladı

Afyonkarahisar, 25 Eylül (Hibya) – İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, yeni eğitim-öğretim yılında karşılaşılan sorunları gündeme getirdi ve mevcut hükümetin politikalarını eleştirdi.

Mısırlıoğlu: Yeni eğitim dönemi okullar için sancılı başladı
Yayınlama: 25.09.2024
2
A+
A-

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, yeni eğitim-öğretim yılına dair bazı açıklamalarda bulundu.

Aylık ücretin çok düşük olması, geçmiş yıllarda görevli olarak çalışmış birçok temizlik personelinin bu yıl başvurmamasına neden olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “Yeni eğitim dönemi okullar için sancılı başladı. Okullar, özellikle temizlik personeli bulmakta zorlanıyor. Çünkü daha önce Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında İŞKUR’a başvurup okullarda görevlendirilen personel, asgari ücret üzerinden ücretlendiriliyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl TYP yerine uygulamaya aldığı İşgücü Uyum Programı'nın içeriğini değiştirdi. Buna göre bir görevli, haftada 3 gün çalışabilecek ve günlük 566 lira kazanacak. Yani temizlik personelinin aylık ücreti, çalışma süresine göre 11 bin 400 lira ile 12 bin 600 lira arası. Bu ücrete utanması gerekenler pişkin pişkin sırıtıyor. Yaptıklarını büyük bir proje gibi topluma lanse ediyor” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu, çocukların sağlıksız beslendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Çocuklarımız için et, süt, peynir, yumurta ya da meyve lüks oldu. Anneler çaresiz bırakıldı. Açlık sınırının altında kalan asgari ücret ile geçinmeye çalışan aileler, çocuklarını okula aç gönderiyor, çocukların beslenme çantası boş. Beslenme çantasını doldurmanın maliyeti haftalık yaklaşık 400 TL’yi buluyor.  Ayrıca beslenmedeki eksikliğin çocuklarımızın okullardaki başarısını düşürdüğü çok net. Geldiğimiz son noktada çocukların sağlıksız beslendiği, arka bahçeniz TÜİK tarafından dahi gizlenemedi. TÜİK’e göre 7 milyon 600 bin çocuk dengeli beslenmiyor. Toplam çocuk sayımız 22 milyona yaklaştı. “


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.