Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çoban ve bekçi köpekleri hakkında protokol imzaladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çoban ve bekçi köpekleri hakkında protokol imzaladı
Yayınlama: 25.09.2024
4
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, belediye bürokratları ve veteriner hekimler katıldı.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapılmasına bağlı olarak çoban köpeği ve bekçi köpeği sayısının fazlalığı sebebiyle pilot ilçe olarak seçilen Sivrihisar’da ilk çalışmalar yapılacak. İlçedeki çoban ve bekçi köpeklerini hızla kayıt altına alarak sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı çalışması gerçekleştirilecek. Sonrasında da diğer kırsal ilçelerde çalışmalar başlayacak.

Başkan Ünlüce, Büyükşehir Belediye Meclisinin oy birliğiyle verdiği yetkiyle bu protokolün imzalandığını hatırlatarak tüm meclis üyelerine bir kez daha teşekkür etti. Sokak hayvanları konusuna geniş bir pencereden bakılması gerektiğini ifade eden Ünlüce, “Asıl sorunun kaynağı kırsalda olduğu için bununla ilgili neler yapabiliriz konusunda çalışma yaptık ve ayakları yere sağlam basan bir protokol imzaladık” dedi.

Başkan Ünlüce, sokak hayvanları ile ilgili hayata geçirilecek olan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için ihale sürecinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını duyurdu. Ünlüce, Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında “Doğal Yaşam Alanı” oluşturacaklarını da ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.