Çin: Ukrayna krizi nedeniyle Çin’e yöneltilen suçlamaların gizli amaçları var

Pekin, 26 Eylül (Hibya) – Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Ukrayna krizi bağlamında Çin’i suçlayanların gizli amaçları olduğunu söyledi.

Çin: Ukrayna krizi nedeniyle Çin’e yöneltilen suçlamaların gizli amaçları var
Yayınlama: 26.09.2024
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çarşamba günü, New York'taki BM Genel Kurulu'nun aralarında Ukrayna krizini de ele aldıkları bir toplantıda AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell ile bir araya geldi.

Wang Yi, Pekin'in Ukrayna krizi konusunda her zaman objektif ve adil bir tutum sergilediğini, durumu yatıştırmaya çalıştığını ve barışı sağlama çabalarını durdurmayacağını vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinde diplomatın “Hala Çin'i kınayan insanlar varsa, o zaman gizli amaçlar tarafından yönlendiriliyorlar ve sorumluluğu Çin'e yüklemeye çalışıyorlar” dediği aktarılıyor.

Pekin, Çin'in Ukrayna kriziyle ilgili objektif ve adil bir tutuma sahip olduğunu ve barışı ve müzakereleri teşvik etmek için aktif olarak çalıştığını defalarca belirtti. Çin yetkilileri, Batılı medya ve politikacıların Çin'in Rusya'ya silah tedarik ettiği iddialarını çok kez reddetti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.