Haliliye Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz diyetisyen hizmeti

Şanlıurfa, 26 Eylül (Hibya) – Haliliye Belediyesi tarafından sunulan diyetisyen hizmeti ile kadınlara, sağlıklı ve dengeli beslenme için ücretsiz ölçüm yapılıyor.

Haliliye Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz diyetisyen hizmeti
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki kurs merkezlerinden faydalanan kursiyer kadınlara ve vatandaşlara, ücretsiz sağlıklı ve dengeli beslenme danışmanlık hizmeti veriliyor. Belediye bünyesinde görev yapan diyetisyen Mehmet Kaplan, Milletevleri ve Hanımlar Konağındaki kursiyerlere sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için ölçüm yapıyor.

Kadınların sağlık durumlarına ve tercihlerine yönelik uygun beslenme planları oluşturan diyetisyen, ideal kilosuna ulaşmak isteyen kursiyerlere diyet listesi oluşturuyor. Kadınların kilo, yağ ve kas oranlarına göre oluşturulan menü ile sağlıklı kalmaları hedeflenirken, diyetisyen tarafından periyodik olarak yapılan ziyaretlerle kontroller sağlanıyor.

Kadınların kısa süre içerisindeki gelişimlerini kayda alan diyetisyen, merak edilen soruları yanıtlayarak, kursiyerleri bilgilendiriyor.

Kilo, yağ ve kas oranlarına göre menü planlaması oluşturulduğunu söyleyen Haliliye Belediyesi Diyetisyeni Mehmet Kaplan, “Bugün, Osmangazi Hanımlar Konağımızdayız. Spor ve diğer kurslarımıza gelen vatandaşlarımıza sağlıklı beslenme danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vatandaşlarımızın, nasıl daha sağlıklı beslenebileceklerine dair bilgiler veriyoruz, vücut ölçümleri yapıyoruz. Kilo, yağ ve kas oranlarını kontrol ediyoruz. Kan tahlili değerlendirmesine göre menü planlaması yapıyoruz. Sağlıklı bir Haliliye için tüm vatandaşlarımız bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Devteyşti Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezinde hafta içi her gün 08.00 – 17.00 saatleri arasında verilen hizmetten vatandaşların faydalanabileceği belirtildi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.