ABD’de Helene en az 64 kişi öldü ve milyonlarca kişi elektriksiz kaldı

Florida, 29 Eylül (Hibya) – Helene Kasırgası’nın şiddetli rüzgârları ve sağanak yağmurlarının Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğusunun büyük bir bölümünde eşi benzeri görülmemiş bir tahribata yol açmasının ardından Cumartesi günü en az 64 kişinin öldüğü teyit edildi ve yaklaşık 3,5 milyon kişi elektriksiz kaldı.

ABD’de Helene en az 64 kişi öldü ve milyonlarca kişi elektriksiz kaldı
Yayınlama: 29.09.2024
2
A+
A-

İlk müdahale ekipleri zor koşullar altında mahsur kalan topluluklara ulaşmaya çalışırken, yerel yetkililer de hasarın ve yerinden edilmelerin boyutunu değerlendirmeye başladı.

Georgia Valisi Brian Kemp, Cumartesi günü hasarı havadan inceledikten sonra, “Bomba patlamış gibi görünüyor” dedi.

Asheville'in bir kısmının sular altında kaldığı ve çok sayıda baz istasyonunun devre dışı kalarak kurtarma ve iyileştirme çalışmalarını aksattığı Kuzey Carolina'nın Buncombe ilçesinin şerifi Quentin Miller ise “Bunun bizi hazırlıksız yakaladığını söylemek hafif kalır” dedi. Acil durum hizmetleri, iletişim kesintileri giderilene ve yakınları bilgilendirilene kadar ilçedeki ölü sayısını teyit etmeyi reddetti.
 
Joe Biden Cumartesi günü yaptığı bir açıklamada Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (Fema) Başkanı Deanna Criswell'in diğer eyalet ve yerel yetkililerle birlikte hasarı değerlendirmek üzere güneydoğuda seyahat ettiğini söyledi.

Helene Perşembe günü geç saatlerde Florida'nın Big Bend bölgesinde 4. kategori bir kasırga olarak karaya çıktı ve yarımadayı saatte 140 mil (225 km/sa) hızla esen rüzgarlarla dövdü. Tropik fırtınaya dönüşerek zayıflayan kasırga Georgia, Carolinas ve Tennessee üzerinden hızla ilerleyerek ağaçları kökünden söktü, evlerin çatılarını uçurdu, arabaları sürükledi, barajları test etti ve nehirleri taşırdı – toprak kaymaları ve sel baskınları nedeniyle tüm toplulukların kaçış yollarını kapattı.

Helene'in izlediği yolu takip eden şiddetli rüzgarlar, şiddetli yağmur, sel ve hortumların birleşimi, tüm şehir merkezlerinin, otoyolların ve çok sayıda ev ve işyerinin harap olmasıyla birlikte milyarlarca dolarlık hasara neden oldu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.