KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa ayın son işlem seansına negatif bölgede başlamaya hazırlanıyor

İstanbul, 30 Eylül (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin haftaya ve Pazartesi günü Eylül ayının son işlem seansına negatif bölgede başlaması bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa ayın son işlem seansına negatif bölgede başlamaya hazırlanıyor
Yayınlama: 30.09.2024
2
A+
A-

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksi 16 puan düşüşle 8.305, Almanya'nın DAX endeksi 43 puan düşüşle 19.434, Fransa'nın CAC 40 endeksi 7 puan düşüşle 7.791 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 1 puan düşüşle 34.626 seviyesinden açılacak.

Avrupa piyasaları için başlangıç, pan-Avrupa Stoxx 600 endeksinin Cuma günü yeni bir rekor seviyeden kapanmasının ardından geldi. Hisse senetleri, Çin'in geçen hafta ekonomiyi canlandırmak için bir dizi teşvik önlemi açıklamasından destek aldı.

Asya-Pasifik bölgesinde bir gecede, Çin anakarasındaki hisse senetleri yüzde 6'nın üzerinde yükselirken, Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yatırımcıların iki ülkeden gelen önemli ekonomik verileri değerlendirmesiyle yüzde 4,64 değer kaybetti.

Çin'in resmi satın alma yöneticileri endeksi Eylül ayı için 49,8 geldi; ancak bu rakam Çin'de imalat sektörünün üst üste beşinci ay daraldığına işaret etti.

Japonya'dan gelen ayrı bir veri, ülkede sanayi üretiminin Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 4,9 azalarak bir önceki ayki yüzde 0,4'lük düşüşü aştığını gösterdi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, büyük ABD ortalamalarının art arda üçüncü haftalık kazançlarını kaydetmesinin ardından Pazar gecesi yatay seyretti.

Pazartesi günü, Avrupa'da Almanya enflasyon ve perakende satış verilerinin yanı sıra İtalya'nın son enflasyon oranı ve İngiltere'nin nihai GSYH verileri açıklanacak.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.