Ziraat Yatırım: Bu sabah Dolar’da yükseliş eğilimi var

İstanbul, 1 Ekim (Hibya) – Ziraat Yatırım’ın analizine göre şu aşamada bu hafta tarım dışı istihdam başta olmak üzere ABD’de açıklanacak veriler, Fed’e yönelik faiz indirim beklentilerini şekillendirebilir.

Ziraat Yatırım:  Bu sabah Dolar’da yükseliş eğilimi var
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

Ziraat Yatırım, Powell'ın açıklamaları ile birlikte Doların toparlanma gösterdiğini duyurdu. Analizde şu ifadeler kullanıldı:

“USD/TRY: Dün Fed Başkanı Powell, faizleri hızlı şekilde indirmede acele etmeyeceklerini söylerken, yıl sonuna kadar 75 baz puan indirim bekleyen piyasaya karşın 50 baz puan indirime işaret etti. Powell'ın açıklamaları ile birlikte Dolar toparlanma gösterdi. Dolar endeksi (DXY) günü %0,4 oranında primli kapattı. Bu sabah da Dolar'da yükseliş eğilimi var. Şu aşamada bu hafta tarım dışı istihdam başta olmak üzere ABD'de açıklanacak veriler, Fed'e yönelik faiz indirim beklentilerini şekillendirebilir. Bu çerçevede bugünkü PMI rakamları, JOLTS verisi, inşaat harcamaları oynaklık yaratabilir. Yurtiçinde ise bu sabah zayıf PMI verisi takip edildi. Ağustos ayında 47,8 olan PMI, Eylül ayında 44,3'e geriledi. Bu veri ekonomideki dengelenmenin sürdüğüne işaret ediyor. Merkez Bankası'nın sıkı duruşunun sürdürdüğü ortamda ekonomideki görüntü TL'de oynaklığın düşük kalmasına neden olabilir. Kısa vadeli ise sınırlı yükseliş eğiliminde olan Dolar/TL'de bu eğilim günün geri kalanında sürebilir. Kur bu sabah 34,20 civarında sakin bir görüntü sergiliyor.

EUR/USD: ABD'de dün, Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları takip edildi. Powell, %2'lik enflasyon hedefinin devam ettiğini yineleyerek, açıklanan ekonomik verilere bağlı olarak karar alınmaya devam edeceğini açıkladı. Ek olarak merkez bankasının faizleri hızlı şekilde indirmede acele etmeyeceklerini söyledi. Öte yandan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, gelecek verilerin istihdam artışının beklenenden daha hızlı yavaşladığını göstermesi halinde Fed'in kasım toplantısında yarım puanlık bir faiz indirimine daha açık olduğunu söyledi. Avrupa tarafında ise ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun hedefe döneceğine güveni olduğunu açıklarken ekim ayındaki toplantıda faizlerin düşürüleceği beklentisini destekledi. Bugün Euro Bölgesi eylül ayı tüketici enflasyonu verileri açıklanacak. Gün içerisinde ECB ve Fed yetkililerinin konuşmaları takip edilecekken, ABD verileri de yakından izlenecek. Dolar'daki baskıya karşın güçlenmekte zorlanan paritede ise teknik olarak zayıflık işaretleri gözlenirken, 1,11 seviyesinin atlında 1,1070 ardından 1,1025 gündeme gelebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,1170 ve 1,1215 sıralı dirençler konumunda.

XAU/USD: Dün Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarında Fed'in faizleri indirme konusunda aceleci davranmayacağını belirtmesiyle birlikte değerli madende kar satışları bir miktar derinleşti. Ons Altın dünkü işlem gününü %0,9'luk kayıpla 2.635 seviyesinden tamamladı. Bu hafta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdamı başta olmak üzere bugünkü veriler değerli maden üzerinde kısa vadeli oynaklık yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.625 seviyesinin kaybı halinde 2.600 destek olarak izlenebilir. Yükseliş yönlü bir harekette 2.665 ve 2.684 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.