Schoof: NATO başkanlığı Brüksel’de resmen devredildi

Amsterdam, 1 Ekim (Hibya) – Hollanda Başbakanı Dick Schoof, NATO başkanlığının Brüksel’de resmen devredildiğini ve Mark Rutte’nin genel sekreter olarak Jens Stoltenberg’in yerini aldığını açıkladı.

Schoof: NATO başkanlığı Brüksel’de resmen devredildi
Yayınlama: 01.10.2024
0
A+
A-

Hollanda Başbakanı Schoof, NATO başkanlığının Brüksel’de resmen devredildiğini ve Mark Rutte’nin genel sekreter olarak Jens Stoltenberg’in yerini aldığını belirterek, Stoltenberg’e uzun yıllar süren yorulmak bilmez çabalarından dolayı teşekkür etti.

Rutte'ye Avrupa ve Kuzey Amerika'da barış ve güvenlik açısından bu önemli pozisyonda başarılar dileyen Schoof, “Gelecek yıl Lahey'de yapılacak NATO zirvesi de dahil olmak üzere iyi bir işbirliğini sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sevgili Mark Rutte, NATO Genel Sekreteri olarak görevinizde size en iyi dileklerimi iletiyorum. Liderliğiniz, İttifak'ın Avrupa-Atlantik güvenliğimizdeki rolü ve Ukrayna'ya olan kararlı desteğimiz açısından hayati önem taşıyacaktır.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.