İki nesil Yaşlılık Şurası’nda bir araya geldi

Bağcılar Belediyesi tarafından Vefahane Yaşam Merkezi’nde düzenlenen 1. Yaşlılık Şurası’nda iki nesil bir araya geldi.

İki nesil Yaşlılık Şurası’nda bir araya geldi
Yayınlama: 02.10.2024
2
A+
A-

Bağcılar Belediyesi tarafından Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Vefahane Yaşam Merkezi’nde 1. Yaşlılık Şurası gerçekleştirildi. Açık alanda düzenlenen programa yaşlıların yanında üniversite ve lise öğrencileri de katıldı. Etkinlikte saz ve ney dinletisi gerçekleştirildi.

Şura’nın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “Dünyadaki yaşlı nüfus oranı artmakta. Avrupa’da yüzde 20’lerin üzerinde. Dünya ortalaması ise yüzde 9.8’lerde. Türkiye ortalaması ise yüzde 9.9. Bağcılar’da ise bu oran yüzde 6 civarında. Vefahane Yaşam Merkezi’ni hayata geçirerek tüm belediye ve kamu kurumlarına örnek çalışmayı başlatmış olduk. Aktif bir yaşlılığı da burada yaşayabilmeleri adına birlikte zamanımızı geçiriyoruz” dedi.

Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ise “Yaşlılarımız, hayat üniversitesinin en bilgin mezunları. Kendileri fikirlerine ihtiyaç duyduğumuz büyüklerimiz, bizim en önemli yol göstericilerimiz. Adeta bizim çoban yıldızlarımız.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Rektör Danışmanı, Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış’ın moderatörlüğünü yaptığı oturum başladı.

 “Yaşlılıkta Beslenme” konusunda ise Bezmialem Vakıf Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sabiha Zeynep Aydenk Köseoğlu da şunlara vurgu yaptı:

“Yeterli ve dengeli beslenme, siz büyüklerimizin daha sağlıklı yaşamaları ve yaşam kalitenizin daha iyi olabilmesi amacıyla mutlaka edinilmesi gereken prensipler içerir. Bunlar çok önemlidir. Öncelikle birinci olarak yiyeceklerimizi çeşnilendirmek lazım. Her türlü besini yememiz gerekiyor. Her tür besin grubundan tüketmemiz geriyor. Ben bunu yemem ben bunu içmem demeyeceksiniz. Hepsinden alacığımız maddeler var. Bu özellikle sizin yaş grupları önemli.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.