Başkan Çalık’tan sosyal belediyecilik vurgusu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında düzenlenen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşiye katılarak sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Başkan Çalık’tan sosyal belediyecilik vurgusu
Yayınlama: 04.10.2024
2
A+
A-

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliği ile düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında  ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu bir söyleşi yapıldı.

Dr. Özgenur Reyhan Güler moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşide sosyal belediyecilik anlayışını, kent yönetimlerinin rolünü, toplumsal faaliyetleri artırmalara yönelik projeleri ve yerel yönetimlerin sosyal sorumlulukları üzerine konuşuldu.

Söyleşide konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, pandemiden depreme, doğal afetlerin etkisiyle yaşanan yoksullaşma sürecine dikkat çekerek, belediyelerin bu zorlu dönemlerde yurttaşlara en çok destek olan kurumlar olduğunu ifade etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Başkan Çalık ise sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti ve bu anlayışla yapılan çalışmaların toplum üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek şunları söyledi:

“Bugün sosyal politikaları geliştirirken bir taraftan da kentin o dirençli yapısını inşa etmek için adımlar atıyoruz. Bizler hükümetin yapmadığı ve sosyal politika olarak önceleyemediği her alanda partili belediyeler olarak sürdürülebilir bir dirençlilik kavramıyla hareket etmeye gayret ediyoruz. Aslında bu yaptığımız hizmetlerin büyük bir kısmı hak temelli yaklaşmak lazım. Çocuğun hakkı, gencin hakkı ve kentte yaşayan insanın hakkı olarak bakmak gerekiyor. Bu topraklar, bu ülke büyük ve güçlü ülkedir. Bütün mesele bu kaynakların adil ve eşit dağılımındadır diye düşünüyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.