DEĞERLİ METALLER-Altın fiyatları Fed’den faiz indirimi beklentisinin zayıflamasıyla sabit

İstanbul, 4 Ekim (Hibya) – Altın fiyatları, Orta Doğu’da tırmanan gerilimden kaynaklanan güvenli liman talebinin, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’ndan bir başka büyük faiz indirimi beklentilerini azaltmasının ardından güçlenen doların baskısını dengelemesiyle sabit kaldı.

DEĞERLİ METALLER-Altın fiyatları Fed’den faiz indirimi beklentisinin zayıflamasıyla sabit
Yayınlama: 04.10.2024
2
A+
A-

Spot altın geçen hafta 2.685,42 dolar ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra ons başına 2.657,89 dolar seviyesinde yatay seyretti. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,4 artışla 2.679,2 dolardan kapandı. Spot gümüş yüzde 0,8 artışla 32,10 dolara yükselirken, platin yüzde 0,9 düşüşle 993,14 dolara ve paladyum yüzde 1,8 düşüşle 997,29 dolara geriledi.

İsrail ordusu, Hizbullah'a karşı bir yıldır verdiği en ağır kayıpların ardından devam eden saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki 20'den fazla kasabanın sakinlerini derhal tahliye etmeye çağırdı.

Külçe altın, değer saklama kabiliyeti nedeniyle siyasi ve finansal belirsizlik dönemlerinde güvenli bir yatırım olarak görülüyor ve düşük faiz ortamında gelişiyor.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu yüzde 2,0 hedefine döndürme mücadelesinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve faiz oranlarının ne ölçüde düşürülebileceğini sınırlayabileceğini söyledi.

Yatırımcılar Kasım ayında 50 baz puanlık faiz indirimi için bahislerini geçen haftaki yüzde 49 seviyesinden yüzde 33'e düşürdü. Piyasalar şimdi Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporuna odaklanmış durumda.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.