Yerlikaya’dan sosyal medyadaki provakatif paylaşımlara ve algı çalışmalarına karşı uyarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir kız çocuğunun ‘tehdit ve şantaja maruz kaldığı’ sözde görüntüleri, ‘halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon’ yapan şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya, vatandaşları sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı uyardı.

Yerlikaya’dan sosyal medyadaki provakatif paylaşımlara ve algı çalışmalarına karşı uyarı
Yayınlama: 06.10.2024
5
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı’nın bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelediğini bildirdi.

Yapılan incelemede videonun kurgu olduğunun belirlendiğini aktaran Bakan Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına aldığını açıkladı.

Yerlikaya, çocuğunun ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet savcısı tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, şunları ifade etti:

“E.N.B. adlı çocuğun ‘tehdit ve şantaja maruz kaldığı’ sözde görüntüleri, ‘halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon’ yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır. Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum.”

Vatandaşları sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyaran Bakan Yerlikaya, “Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.