İşbilen: Yıllardır kadına yönelik şiddet devam ediyor

Diyarbakır, 6 Ekim (Hibya) – Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada yıllardır kadına yönelik şiddetin devam ettiğine dikkati çekti.

İşbilen: Yıllardır kadına yönelik şiddet devam ediyor
Yayınlama: 06.10.2024
3
A+
A-

Van Belediye Eş Başkanı Neslihan Şedal ve Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, Yerel Yönetimlerde Kadın Politikaları Çalıştayı kapsamında Diyarbakır Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi’nde kadın cinayetlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yıllardır mücadelelerinin, erkek egemen sistemin sürdürücüsü olan cinsiyetçilik ideolojisine karşı devam ettiğini dile getiren Van Belediye Eş Başkanı Şedal, şunları söyledi:

Yaşamın özgür olabilmesi için, politik bir mücadele yürüten kadınlar olarak yaşamdan kopartılan her bir kadın için, bizim için, kendimiz için, tecrit edilen kadınlar olarak, yaşamdan izole edilmeye çalışılan kadınlar olarak bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Rosa Kadın Derneği Başkanı İşbilen ise açıklamasında yıllardır kadına yönelik şiddetin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“İki gündür biz Amed’de bulunan yerel yönetimlerle birlikte kadın katliamlarını nasıl durduracağımızı, kadına yönelik şiddeti nasıl azaltacağımıza dair politikalar üretmeye çalışırken, dün itibarıyla yaklaşık olarak 4 tane kadın katledildi. Katledilme şekillerine baktığımızda gerçekten İstanbul’da kadınların surlara çıkarılarak kafalarının kesilerek, katledilmesi olayı çok farklı bir boyuta taşıyor.”

Dün Amed’de bir kadının boşanma aşamasında olduğu kişi tarafından 2 çocuğunun gözü önünde katledilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan İşbilen, “Bunlar artık kadın katliamları diyoruz. Çünkü bence kadın katliamını da aşan bir aşamaya geldik.” dedi.

İşbilen, “Biz kadınlar, hiçbir zaman siz erkeklerin istediği kadınlar olmayacağız. Sizin istediğiniz yaşam tarzını yaşamayacağız. Evlerde oturup sizlere hizmet etmeyeceğiz. Biz, kadınız. Biz, bireyiz. Biz irade olmak istiyoruz. Biz, özgürleşmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.