Başkan Kaya: İklimden kaynaklı çeltikte randımanlar düşük

Edirne, 6 Ekim (Hibya) – İpsala Altınyazı- Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Alaaddin Kaya, bu sene iklimden kaynaklı randımanların düşük olduğunu ifade etti.

Başkan Kaya: İklimden kaynaklı çeltikte randımanlar düşük
Yayınlama: 06.10.2024
3
A+
A-

Edirne’de çeltik hasadı devam ediyor. Edirne bölgesinde çeltik hasadı bu ay içinde tamamlanacak. Türkiye’nin yüzde 44’lük çeltik üretimi Edirne’de gerçekleştiriliyor. Edirne’nin İpsala ilçesinde 211 bin dönümlük alanda çeltik ekimi yapılıyor.

İpsala Altınyazı- Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Alaaddin Kaya, Hibya muhabirine yaptığı açıklamada, çeltikte oluşan düşük fiyatların devam etmesi halinde üreticinin gelecek yıl üretim yapamayacağını söyledi.

Çeltik üreticisinin verim ve randıman düşüklüğünün yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı fiyatlardan da daha aşağıya düştüğünü belirten Kaya, şunları ifade etti:

“Bu sene iklimden kaynaklı randımanlar düşük. Fiyatlarımız da düşük. Geçen yıl harmanda 30-35 TL’ye verdiğimiz çeltik bu yıl 25-27 TL. Fiyatlar bu şekilde giderse üretici gelecek yıl ekimini yapamaz. Onun için bu fiyatların devletimiz tarafından yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.