Bakan Bolat: İhracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenme dokuzuncu ayda devam etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İhracat İklimi Endeksinin, Eylül ayında 50,5 olarak gerçekleşerek ihracat pazarlarındaki talep koşullarında ılımlı bir iyileşmeye işaret ettiğini duyurdu.

Bakan Bolat: İhracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenme dokuzuncu ayda devam etti
Yayınlama: 09.10.2024
2
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, ihracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenmenin üst üste dokuzuncu ayda da devam ettiğini açıkladı.

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksinin, eylül ayında 50,5 olarak gerçekleşerek eşik değer 50’nin üzerinde seyretmeye devam ettiğini belirten Bakan Bolat, “İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, Eylül ayında 50,5 olarak gerçekleşerek ihracat pazarlarındaki talep koşullarında ılımlı bir iyileşmeye işaret etti. Son günlerde artarak devam eden jeopolitik gerginlikler ve Avro Bölgesi talebindeki yavaşlamaya karşın ihracatımız güçlü duruşunu korumaktadır.” dedi.

2024 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ihracatın yüzde 6,5 oranında bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 4,4 oranında artarak 66 milyar 551 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Bolat, “2024 yılı Ocak-Eylül döneminde ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 oranında artarak 192,8 milyar dolara yükselmiştir. Eylül ayı itibariyle son 12 aylık ihracatımız yüzde 3,4 oranında artarak 261,6 milyar dolar olmuştur.” dedi.

İhracata yönelik uygulanan etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetleri ile ihracatçıların her daim yanlarında olduğunu vurgulayan Bakan Bolat,şu ifadelere yer verdi:

“İnovasyon temellerinde sağlayacağımız dönüşümler ile ihracat ve üretim kapasitemiz güçlenecek ve ekonomimiz her türlü şoka karşı daha dayanaklı hale gelecektir. Bu kapsamda ‘Türkiye Yüzyılını aynı zamanda İhracat Yüzyılı’ yapmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Hükümet olarak ‘yatırım-inovasyon-üretim-istihdam-ihracat-adil bölüşüm’ önceliklerimiz ile kararlılıkla hayata koyduğumuz politikalar neticesinde sürdürülebilir refah artışını sağlayacağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.