Netanyahu Lübnan halkının ‘Gazze gibi’ yıkımla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı

Stockholm, 9 Ekim (Hibya) – Benjamin Netanyahu, Lübnan halkını, ülkeyi Hizbullah’tan “kurtarmazlarsa” Gazze’deki Filistinliler gibi “yıkım ve acı” ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.

Netanyahu Lübnan halkının ‘Gazze gibi’ yıkımla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı
Yayınlama: 09.10.2024
3
A+
A-

İsrail başbakanı Salı günü Lübnan halkına yönelik bir video konuşmasında, “Gazze'de gördüğümüz yıkım ve acıya yol açacak uzun bir savaşın uçurumuna düşmeden önce Lübnan'ı kurtarma fırsatınız var. Size, Lübnan halkına sesleniyorum: Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ki bu savaş sona ersin.

Bölgenin sağlık bakanlığına göre, geçen Ekim ayından bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında yaklaşık 42 bin Filistinli öldürüldü.

Saldırılarda Gazze'nin sağlık sisteminin büyük bir kısmı, altyapısı ve okullarıyla birlikte yıkıldı. Yıkım sadece milyonlarca insanı evlerini terk etmeye zorlamakla kalmadı, aynı zamanda birçoğunun geri dönmesini de imkansız hale getirdi.

İsrail, Lübnan'a yönelik saldırının amacının, kuzey İsrail'deki yaklaşık 60 bin yerinden edilmiş insanın evlerine geri dönmesini sağlamak olduğunu söylüyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.