KOAH hastası ilk grubun yer altı Tuz Şehri’ndeki tedavisi tamamlandı

Yer Alt Tuz Şehri’nin sağlık kanadını oluşturan “Daha Güçlü Bir Nefes” projesi kapsamında tuz terapisinden faydalanan KOAH hastası ilk grubun tedavisi tamamlandı.

KOAH hastası ilk grubun yer altı Tuz Şehri’ndeki tedavisi tamamlandı
Yayınlama: 09.10.2024
3
A+
A-

Yer Alt Tuz Şehri’nin sağlık kanadını oluşturan “Daha Güçlü Bir Nefes” projesi kapsamında tuz terapisinden faydalanan KOAH hastası ilk grubun tedavisi tamamlandı. 15 gün boyunca yerin 150 metre altındaki tuz mağarasında sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak tuzun iyileştirici özelliğini yerinde tecrübe eden 15 KOAH hastası taburcu edildi.

İlk grubun tedavilerinin tamamlanması ile düzenlenen tanıtım kapanış törenine Çankırı protokolü ile birlikte Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç de katıldı.

Çankırı Valiliği öncülüğünde yedi paydaş ile birlikte hayata geçirilen “Daha Güçlü Bir Nefes” projesinin ilk etabı tamamlandı. Ülkenin dört bir yanından başvurusu kabul edilen 15 KOAH hastasının Yer Altı Tuz Şehri’ndeki yardımcı tedavileri sona erdi.

Protokol konuşmaları ile başlayan törende 15 gün boyunca tedaviden faydalanan hastalar da deneyimlerini paylaştı. Törenin sonunda, tedavi sürecindeki hastaların yerin 150 m altında katıldıkları sosyal ve kültürel faaliyetlerde yaptıkları el emeği ürünler de sergilendi.

Dünya turizmine açtıkları Yer Altı Tuz Şehrini, “Daha Güçlü Bir Nefes” projesi ile sağlık turizminin de bir parçası haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, attıkları taşın yerine vardığını görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, tüm paydaşlara, tuzun şifasına inanan hastalara ve yıl içerisinde sayıları 1,5 milyonun üzerine çıkan Yer Altı Tuz Şehri ziyaretçilerine teşekkür etti.

Törenin sonunda katılımcıların, tedavi süresince yaptıkları ürünlerden oluşan sergi gezildi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.