Tugay: İzmir tekstil ve moda sektöründe öncü rolünü sürdürecek

Türkiye’de fuarcılığın merkezi Fuar İzmir; Fashion Prime – 7. Tekstil- Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, Fashion Tech – 3. Hazır Giyim Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Baskı Teknolojileri Fuarı ve bu yıl ilk kez düzenlenen Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı’na kapılarını açtı.

Tugay: İzmir tekstil ve moda sektöründe öncü rolünü sürdürecek
Yayınlama: 09.10.2024
3
A+
A-

Türkiye’nin en büyük ve modern fuar alanı Fuar İzmir, aynı anda üç önemli tekstil ve hazır giyim fuarına ev sahipliği yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime – 7. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ – İzgi Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen Fashion Tech – 3. Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı ve ilk kez yapılan Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Törene; CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, sivil toplum kuruluşları, odalar, derneklerin başkanları ile temsilcileri katıldı. Açılışta destek veren kurum, dernek ve odalara plaket takdim edildi. 

Fuarların uluslararası pazarlara açılmasını temenni eden Başkan Tugay, “Üç fuarın birlikteliği, katılımcı ve ziyaretçilere de büyük fırsatlar sunacaktır. Hazır giyim ve konfeksiyon üreticilerinin kumaştan aksesuara, makine teknolojilerinden yazılımlara, ev tekstilinden ipliğe kadar aradığı her şeyi bulabileceği bu üç fuar, aynı zamanda sektörün bir araya geldiği en büyük entegre buluşma olacaktır. Fuarların, tekstil sektörüne yönelik hizmet veren firmalarımızın uluslararası pazarlara açılmasına ve ihracatlarını artırmalarına olanak tanımasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi Ege Bölgesi tekstil sektörünün öncü bölgesi. Şehrimiz İzmir de fuarcılık alanında iddialı bir kent. Bu şehir, tarihi boyunca ticaretin, sanayinin ve yeniliklerin öncüsü olmuştur” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.