Ekmen: Millî Eğitim Bakanlığı okulların güvenliği ile ne zaman ilgilenecek?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekmen: Millî Eğitim Bakanlığı okulların güvenliği ile ne zaman ilgilenecek?
Yayınlama: 09.10.2024
1
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda söz alarak okullarda ve halk eğitim merkezlerinde yaşanan sorunlara tek tek değindi. Halk eğitim merkezlerindeki sorunların giderek arttığını belirten Ekmen, okul önlerinde uyuşturucu satışının yapıldığını vurgulayarak, “Okullarda düzenli güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesi ne zaman okul aile birliklerinin sorumluluğundan alınıp Millî Eğitim Bakanlığının sorumluluğuna verilecektir?” diye sordu.

Tasarruf genelgesinden kaynaklı okullarda temizlik işini bakan İŞKUR personelinin işe düşük bir çalışma saatiyle başlatıldığını söyleyen Ekmen, söz konusu duruma karşın Millî Eğitim Bakanlığı’nın herhangi bir çalışmasının olup olmadığını sordu. Okulların güvenlik meselesine değinen Ekmen, “Okulların önünde uyuşturucu satışları aldı başını gidiyor. Okullarda her türlü şiddete rastlıyoruz. Okullarda düzenli güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesi ne zaman okul aile birliklerinin sorumluluğundan alınıp Millî Eğitim Bakanlığının sorumluluğuna verilecektir?” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.