Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi hizmete açıldı

Kadıköy’de ikamet eden duyu bütünleme sorunu yaşayan tanılı ya da tanısız çocuklara hizmet verecek olan Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi açıldı.

Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi hizmete açıldı
Yayınlama: 09.10.2024
4
A+
A-

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’de ikamet eden duyu bütünlemede tanı almış ya da tanı almamış çocuklara hizmet vermesi amacıyla alanında uzman ergoterapistlerin görev aldığı Duyu Bütünleme Merkezi’ni açtı.

Merkez’in açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 1. Başkanvekili Nuri Aslan, Koşuyolu Mahalle Muhtarı Eylem Bilir, Kadıköy Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve merkezin çalışanları katıldı.

Merkezin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı şunları söyledi:

“Seçildik ve üzerinden 6 ay geçti. Bu 6 aylık süre içerisinde 21 mahallemizi ekibimizle beraber sürekli geziyoruz, dolaşıyoruz. Neyi daha iyi yapabiliriz diye de sürekli toplantılar yapıyoruz. Temel hedefimiz yeni yerler açmak daha sonra da mevcutta bulunan binalarımızı revize ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak. “Duyu Bütünleme Merkezi” de seçim vaatlerimizin içindeydi.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından katılımcılar merkezi gezdi. Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi’nde görev alan ergoterapist Sude Öcal, açılışa katılanlara merkezde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ergoterapist Sude Öcal, “Merkezimizde farklı malzemelerle farklı duyu bütünleme sorunu olan çocuklarla etkili bir şekilde çalışacağız. 10 yaşına kadar çocukları ağırlayacağız. Ama duyu bütünleme sorunu daha küçük yaşlarda tespit edilebilirse daha hızlı ilerleme sağlanabilir. O yüzden en verimli çağı erken çocukluk dönemidir” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.