A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi kapanışa doğru güçlü bir tepki aldı

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – A1 Capital, güne sert geri çekilme ile başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinin, öğle saatlerindeki yatay hareketinin ardından kapanışa doğru güçlü bir tepki aldığını bildirdi.

A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi kapanışa doğru güçlü bir tepki aldı
Yayınlama: 10.10.2024
2
A+
A-

A1 Capital’in raporunda güne sert geri çekilme ile başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinin, öğle saatlerindeki yatay hareketinin ardından kapanışa doğru güçlü bir tepki aldığı ve günü %1.26’luk değer kazanımı ile 10404.25 seviyesinden tamamladığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Sözleşmenin 7 günlük kırmızı kapanış serisinin ardından son günlerde kendine taban oluşturma çabasını gözlemliyoruz.

“Bu olumlu kapanışlara rağmen sözleşme halen 22 ve 50 günlük üssel ortalamalarının altında fiyatlanıyor. Haberlere baktığımız zaman ise ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önümüzdeki hafta faiz oranlarını düşürme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

“Bu söylemlerin son dönemde artması ile Euro bölgesinde bir rahatlama görülebileceğini, bunun da Avrupa ve Dünya ekonomisine olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz.

“Öte yandan Amerika’ya baktığımız zaman ise Dallas Fed başkanı Logan’ın “Enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler, Fed'in faizleri düşürmek için acele etmemesi gerektiği anlamına geliyor. Enflasyonun, Fed'in %2 hedefinin üzerinde çıkması konusunda anlamlı bir risk görmeye devam ediyoruz” açıklaması Fed’in faiz indirimi konusunda karışık bir görüntü veriyor.

“Türkiye ekonomisine yönelik genellikle akıntının tersine yorumlarda bulunan Wells Fargo, TL'nin yılsonunda beklenen değer kaybını yaşamayacağını ve TCMB'nin enflasyonla mücadele konusunda temkinli davranışını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

“Siyasal alana baktığımız zaman ise Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki İsrail askerlerini hedef aldık açıklaması ve ABD başkan adayı Donald Trump’ın Netanyahu’yu Hizbullah’a saldırıları nedeniyle tebrik etmesi Ortadoğu’da süregelen gerginliğin daha bitmediğini gösteriyor Son gelen tepki yükselişi ile beraber artık kısa vadeli göstergelerin AL sinyali üreterek aşırı satım yani destek bölgesinden çıktığını görüyoruz.

“Bu durum tepkinin devamı için olumlu görüntü veriyor. Aynı zamanda düşen trendin kırılmaya yaklaşması da olumlu karşıladığımız bir diğer faktör. Buna ek olarak her ne kadar orta vadeli indikatör MACD henüz AL sinyali üretmese de yönünü pozitife çevirmiş durumda. Tüm bu durumlar teknik açıdan tepkinin süreceğini düşünmemizi sağlıyor.

“Beklentimiz doğrultusunda, 10000 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Fiyatın daha önce önemli bir yükselişe başladığı ve aynı zamanda düşen trend direnci olan 10581 ve 11111 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir.

“Ancak tekrar bir satış baskısı görülmesi ve düşen trendde hareketin devamı durumunda ise 10000 ve 9500 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.