İnfo Yatırım: Haftanın dördüncü işlem gününde piyasaların gözü ABD’de olacak

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım, haftanın dördüncü işlem gününde piyasaların gözünün ABD’de olacağını bildirdi.

İnfo Yatırım: Haftanın dördüncü işlem gününde piyasaların gözü ABD’de olacak
Yayınlama: 10.10.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım’ın raporunda haftanın dördüncü işlem gününde piyasaların gözünün ABD’de olacağı belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Yeni günde 15:30’da ABD’den gelecek olan enflasyon verisi ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Veri ile FED’in faiz patikasında atabileceği adımlar hakkında beklentiler şekillenecek. FED Eylül’de yılın ilk faiz indirimini gerçekleştirmiş ve beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık indirim kararı vermişti.

“Fakat ABD’den gelen son ekonomik veriler ve açıklamalar ile FED’in agresif faiz indirimlerine devam edebileceğine yönelik beklentiler azalmıştı. Öyle ki bu azalan beklentiler dolar endeksinin gevşemesini engelledi ve EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Haftaya 1.0961 seviyelerinde başlayan EURUSD paritesi, haftanın dördüncü işlem gününe 1.0938 seviyelerinde başladı. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0963 – 1.1005 – 1.1047 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0915 – 1.0852 – 1.0779 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.